Košarka

Ante Tomić se ozlijedio nakon povijesnog dostignuća: 'Potvrđeno iščašenje lijevog zgloba'

HINA, Petar Jenjić • petak, 03.11.2023.
Ante Tomić se ozlijedio nakon povijesnog dostignuća: 'Potvrđeno iščašenje lijevog zgloba'
Foto: EPA

Ozljedu gležnja lijeve noge zaradio je hrvatski centar Ante Tomić. Samo nekoliko dana ranije stigao je do svoje 1000. asistencije u španjolskoj ACB ligi...

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić iščašio je gležanj lijeve noge pa će u suradnji s klupskim liječnicima početi "intenzivnu terapiju" kako bi se "što prije vratio na teren", priopćio je u petak katalonski Joventut.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tomić se ozlijedio u ponedjeljak na treningu zbog čega je u utorak propustio utakmicu Eurokupa u kojoj je njegov Joventut pobijedio sa 108:76 Veoliju Hamburg Towers.

"Liječničkim pregledom je potvrđeno iščašenje lijevog zgloba. Tomić će biti podvrgnut intenzivnom tretmanu klupskih liječnika s ciljem da se što prije vrati na teren", dodali su iz kluba.

Joventut nakon sedam kola španjolskog prvenstva ima tri pobjede i četiri poraza, pa se nalazi na 12. mjestu među 18 klubova.

Tomić je prošli vikend, u svojoj posljednjoj utakmici, oborio rekord španjolske lige po broju asistencija koje je ikada ostvario neki igrač na poziciji centra. On je u gostujućem prvenstvenom porazu 113:83 od Zaragoze upisao 1000. asistenciju od kada je 2010. godine došao u Španjolsku.

Niti jedan drugi centar mu nije blizu po broju dodavanja jer je njegov prvi pratitelj, bivši Realov igrač Felipe Reyes, ostao na 740 asistencija, priopćila je španjolska liga.

Od aktualnih centara u španjolskoj ligi, iza Tomića je na drugom mjestu Augusto Lima iz Unicaje Malage s 321. dodavanjem. Tomić je prije Joventuta igrao za Barcelonu i Real Madrid.

Igrač s najviše asistencija u povijesti španjolske lige je Marcelo Huertas, koji je s pozicije razigravača i šutera upisao 2.759 asistencija.

"Među 80 igrača s najviše asistencija u povijesti španjolske lige samo je jedan centar, Ante Tomić. Moglo bi proći puno godina prije nego mu se neki drugi centar pridruži na toj listi", izvijestila je španjolska liga ACB na svojoj internetskoj stranici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!