Nogomet

Bišćan do nove pobjede, vodeći Al-Hilal prekinuo niz Bilićevog Al Fateha

Petar Jenjić • petak, 03.11.2023.
Bišćan do nove pobjede, vodeći Al-Hilal prekinuo niz Bilićevog Al Fateha
Foto: FaH

Odigrane su tri utakmice 12. kola saudijskog prvenstva. Bilićev Al Fateh izgubio je od vodećeg Al-Hilala, Bišćanov Al Shabab bio je bolji od Al-Ittihada, dok je Dugandžićev Al Taee remizirao s Al Feihom...

Nakon četiri uzastopne prvenstvene pobjede, Al Fateh je upisao poraz. Momčad Slavena Bilića na domaćem je terenu izgubila od vodeće momčadi lige, Al-Hilala, koji je slavio s 2:0.

Igraj na saudijsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već nakon pet minuta igre gosti su stigli do vodstva, a tada je iz penala poentirao srpski napadač Aleksandar Mitrović. Sve do sudačke nadoknade drugog poluvremena nije bilo promjene rezultata, a tada je Nasser Al Dawsari potvrdio pobjedu gostiju.

Prekid niza od tri poraza u svim natjecanjima prekinula je Al Feiha koja je na gostovanju kod Al Taeea remizirala rezultatom 3:3. Sada ima 15 bodova, a njihov današnji protivnik četiri manje.

Al Feiha je povela u 14. minuti zahvaljujući pogotku Anthonyja Nwakaemea, ali već u sljedećih deset minuta domaćin je napravio preokret. Zabijali su Enzo Roco i Rakan Shamalan.

U 29. minuti domaćin je zabio za 3:1 zahvaljujući Bernardu Mensahu, a tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme. U nastavku susreta gosti su stigli do poravnanja kada su poentirali Henry Onyekuru i Fashion Sakala.

Cijeli susret za domaću momčad odigrao je Marko Dugandžić.

Nakon prolaska u Kupu, Igor Bišćan je s Al Shababom stigao do nove prvenstvene pobjede. Na domaćem terenu njegova momčad slavila je protiv Al Ittihada s minimalnih 1:0.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Carlos Junior u 14. minuti susreta. Do kraja promjene rezultata nije bilo, a Al Shabab je sada ja 15 bodova i devetom mjestu, dok gosti ostaju na šestom mjestu sa šest bodovai više.

Saudijska Premier liga, 12. kolo:
Al Fateh - Al Hilal 0:2
Al Taee - Al Feiha 3:3
Al Shabab - Al-Ittihad 1:0

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!