Nogomet

Čabraja: 'Povukli smo se nepotrebno nakon gola, na poluvremenu sam pitao igrače boje li se pobjede'

Iz Kranjčevićeve:Branimir Korać • subota, 04.11.2023.
Čabraja: 'Povukli smo se nepotrebno nakon gola, na poluvremenu sam pitao igrače boje li se pobjede'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Silvijo Čabraja bio je zadovoljan većinom susreta protiv Rijeke, ali i svjestan da njegova momčad može i bolje od ovoga. Bilo je razdoblje susreta gdje mu se nije svidjelo kako su Lokosi stajali na terenu...

Lokomotiva je imala vrlo dobrih pola sata gdje je bila boplja i ostavila Riječane bez pravog odgovora. No onda se situacija promijenila.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da smo do 27. minute i postignutog pogotka dobro izgledali. Nakon toga smo se do kraja poluvremena povukli, išli braniti vodstvo, a to obično tako završava kada se ekipa uvuče, ima velike šanse primiti gol. U drugi dio smo ušli bolje nego što smo završili prvi dio, nismo više bili u bloku, čak smo imali i polupriliku Tucija i Mudražije. U konačnici je remi i realan rezultat", kaže Silvijo Čabraja.

U nastavak je Lokomotiva ušla bolje nego što je završila prvi dio.

"I protiv Dinama smo izgledali dobro 45 minuta i onda izađete u drugo poluvrijeme i uvučete se u svojih 16 metara. Ne znam je li to strah da ne bi slučajno pobijedili. Na poluvremenu sam to i rekao igračima, boje li se pobjede? Nisam trener koji se voli braniti i biti u niskom bloku. Vidjelo se da su u drugo poluvrijeme izašli puno bolje, da su to prebrikali u svojim glavama i onda su nastavili raditi ono u čemu uživaju, a to je nogomet. S tih 15-ak minuta mogu biti jednostavno nezadovoljan, a za ovo ostalo nemam što zamjeriti igračima. Rijeka je ozbiljna ekipa, desetkovana je ozljedama, ali smo i mi. Krivak je izašao van jer je ozlijeđen, Duje Čop koji bi nam u zadnjih 15-20 minuta donio iskustvo isto nije mogao, ali svi imaju problema s ozljedama i to je neminovnost. Imate ono što imate i to su najbolji igrači koje imate."

Milićević je trebao krenuti od prve minute, ali je u posljednji trenutak uskočio Leovac.

"Milićević je prije utakmice osjetio problem sa zadnjom ložom tako da je Leovac uskočio na njegovo mjesto i to jako dobro odradio."

Lokomotiva igra dobro, zaslužila je sbakako koji bod više.

"Naravno da bih volio da smo bolje plasirani i nadamo se da će nam se otvoriti. To nam se dogodilo i prošle sezone da smo imali problema u prvom dijelu, nije da kukam, imam najbolje igrače, ali nama je tijekom ljeta otišlo osam igrača. Naravno da morate ponovno složiti ekipu, a to baš i nije jednostavna priča. Ljudi misle da za tjedan-dva složite ekipu, možete ako dobijete top igrače i samo ih stavite na određene pozicije, ali kod nas je takva politika da ih vučemo iz nogometne škole, privikavate ih na seniorski nogomet i naravno da je to proces koji traje.", kaže Čabraja i dodaje:

"Već dvije i pol godine otkako sam ovdje, u principu igramo na isti način, preferiramo brze igrače, brzu tranziciju, napadački nogomet, u konačnici proizvodimo igrače. U ovom trenutku imamo tri U-21 reprezentativca s tim da su dva otišla u Dinamo (Kačavenda, Stojković). Da su svi oni tu na broji, to je pet reprezentativaca. Ne znam koji bi to klub u Hrvatskoj mogao dati."

Što se tiče borbe za naslov, tu je još uvijek baš sve otvoreno.

"Prvenstvo je dugo tako da bit će tu još svega, sve je to u deset deka. Mi nijednu utakmicu nismo izgubili s više od gola razlike. Nitko više nije toliko dominantan da može doći i reći ja ću zabiti četiri-pet golova Lokomotivi, Slavenu, Rudešu. Sigurno će i Rijeka, Hajduk, Dinamo, Osijek prosipati bodove na tim malim utakmicama kako kažu. A nijedna utakmica nije mala, svaka je značajna."

Slijedi teško gostovanje u Osijeku.

"Idemo tamo odigrati mušku utakmicu. Kada trener kaže idemo odigrati neriješeno, ne znam kako to možeš. Ako nemaš u sebi žar, želju, volju da dobiješ utakmicu, to je smiješno. Naravno da idemo probati dobiti utakmicu. Glavni fokus je na nas, naravno da ih analiziramo i tražimo dobre i lošije strane, ali mi smo najbitniji.."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!