Nogomet

Zrinjski se vratio pobjedama, remi Širokog i Posušja

Petar Jenjić • nedjelja, 05.11.2023.
Zrinjski se vratio pobjedama, remi Širokog i Posušja
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Odigrane su dvije utakmice 13. kola BiH Premijer lige. Zrinjski je na domaćem terenu bio bolji od Tuzla Cityja s 3:1, dok su Široki Brijeg i Posušje remizirali 1:1...

Nakon dva uzastopna remija, Zrinjski je stigao do prvenstvene pobjede, osme ove sezone. Na domaćem terenu s 3:1 bio je bolji od Tuzla Cityja i tako stigao na 26 bodova, tri manje od vodećeg Borca iz Banja Luke.

Igraj na BiH Premijer ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zrinjski je do vodstva stigao u 33. minuti iz kaznenog udarca, a iz penala je poentirao Nemanja Bilbija. Rijad Kobiljar igrao je rukom, a sudac pokazao na bijelu točku.

Šansa za prvaka stigla je u 51. minuti kada je Franko Sabljić s peterca pogodio gredu. U 63. domaćin je poveo, ubacio je Matija Malenkušić, a Mario Ćuže iz blizine skrenuo u gol.

Tuzla je smanjila zaostatak u 71. minuti kada je Mirzad Mehanović poentirao na ubačaj Nenada Nikića. Samo šest minuta kasnije domaćin je vratio dva gola prednosti nakon što je svoj prvi pogodak sezone postigao Antonio Prskalo.

Hrvatski dvoboj između Širokog Brijega i Posušja završio je remijem 1:1. Domaćin je tako nakon dva poraza stigao do boda, dok je Posušju ovo četvrti remi u zadnjih pet utakmica.

Posušje je povelo u 23. minuti kada je lijepo iz slobodnog udarca poentirao Karlo Kamenar. Gosti su dominirali i zasluženo vodili, a dvije minute kasnije pogodili su i stativu.

Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata, a domaćin je izjednačio u 64. minuti kada je dobrim udarcem s 15 metara poentirao Cyrille Kpan. Bizarna situacija sedam minuta kasnije kada je Daniel Lukić zaradio drugi žuti karton nakon što je napucao loptu u reklame.

Međutim, do kraja se rezultat nije mijenjao.

BiH Premijer liga, 13. kolo:
Široki Brijeg - Posušje 1:1
Zrinjski - Tuzla City 3:1

FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!