Nogomet

Sopić: 'Ne smijemo podleći atmosferi, napast ćemo od prve minute'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 06.11.2023.
Sopić: 'Ne smijemo podleći atmosferi, napast ćemo od prve minute'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Trener Rijeke Željko Sopić osvrnuo se na protekli vikend i remi kod Lokomotive, ali i najavio gostovanje Dinama na Rujevici. Modri stižu nakon utakmice Konferencijske lige...

Iza Rijeke je gostovanje kod Lokomotive i remi 1:1. Trener momčadi Željko Sopić gostovao je u emisiji Pod stijenama Kantride i istaknuo da se greške kao Jankovićeva kod pogotka zagrebačke momčadi.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pogreške su dio igre, Janković je htio najbolje, vidio je slobodnog Mitrovića. Teren je brz i sklizak, čak je na nekim dijelovima močvaran pa se dogodila pogreška. Nažalost, iz naše smo neopreznosti stigli do zaostatka i to smo morali stizati. Bilo se teško vratiti, htjeli smo pobijediti, nije išlo, ali to je sport. Samim tim što nam Pašalić nije mogao igrati, a Selahi zbog kartona, Ivanović je odradio samo jedan trening. Zbog ugriza pauka imao je groznicu i izmoreno tijelo, ali odigrao je 60 minuta. Morali smo neke stvari mijenjati, ne bih rekao da smo podbacili niti igrali bajno."

Ove sezone svatko svakoga praktički može dobiti.

"Nitko nikoga neće dobiti lagano, gledao sam Dinamo u Varaždinu što je bila zahtjevna utakmica. Nije bio lagan teren, posebno zbog greške koja vas stavi u zaostatak. Nitko ne može sigurno reći da će zabiti dva gola. Proračun se puni prodajom igrača. Jedne godine klubovi prodaju više, a jedne manje. Mislim da je liga konstantno na sličnom nivou. Uvijek se vrte iste stvari jer igrači koje želite dovesti puno novaca traže na startu prijelaznog roka. Hoće li jedne godine iskočiti više ili manje, to je za druge pitanje."

"Ovu sezonu mi je lakše raditi, nego prošlu. Radite u klubu koji se bori za egzistenciju. Da je ispala, Gorica bi se teško vratila, financijski na rubu propasti. Važno je samopouzdanje igrača, a kad sam došao u Rijeku bilo je visoko. Utakmice su išle svaka tri dana, nemaš vremena za velika razmišljanja, dijametralno suprotno, ali najveća razlika je u samopouzdanju. Gorici je lakše, tako je. Posebno kad vam ne visi mač na glavom", nastavio je Sopić.

Slijedi Dinamo na Rujevici, a trener Rijeke vjeruje da će se Pašalić i Goda vratiti.

"Naravno da ćemo ići po sva tri boda i napasti od prve minute. Nemamo se tu što lagati, a kako će završiti, vidjet ćemo. Još ćemo vidjeti kakva će biti zdravstvena situacija. Jasno mi je kad imate Godu, Smolčića, Fruka, Jankovića s dva žuta kartona, da će se malo pripaziti. Ipak je različito igrati protiv Lokomotive i Dinama te neće raditi startove koji su 50-50 za žuti karton."

"Neki dan sam gledao izjavu kada bi klubovi htjeli igrati protiv Dinama - nakon reprezentativne stanke i njihovog nastupa u Europi. Dinamo je uvijek Dinamo, ima najviše novca i najširi roster. Dobro se pripremiti i da uzmemo tri boda. Ne smijemo podlijeći atmosferi, moramo hladne glave ući u utakmicu. Huk s tribina i onda imamo velike šanse da tri boda ostanu na Rujevici", dodao je Sopić.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!