Nogomet

Galatasaray i Fenerbahče ne žele Superkup igrati u Saudijskoj Arabiji

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 07.11.2023.
Galatasaray i Fenerbahče ne žele Superkup igrati u Saudijskoj Arabiji
Foto: EPA

Nogometni klubovi Galatasaray i Fenerbahče traže da se utakmica turskog Superkupa 29. prosinca igra kod kuće umjesto u Saudijskoj Arabiji kako je planirano, prenosi agencija Beta.

Prvak i pobjednik Kupa Galatasaray i Fenerbahče bore se za trofej Superkupa, a utakmica bi se trebala igrati u Rijadu.

Igraj na utakmice turskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pritisak je da se utakmica igra u Turskoj jer se obilježava stota obljetnica proglašenja republike. U posljednje vrijeme rijetkost je da odbiju organizaciju nogometnih natjecanja u Saudijskoj Arabiji jer Kraljevstvo bogato naftom posljednjih godina organizira brojne važne sportske događaje, a gotovo je sigurno i domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu 2034. godine.

Fenerbahçe je u nedjelju na sjednici uprave predložio da se Superkup igra na stadionu Ataturk u Istanbulu, gdje se prošle sezone igralo finale Lige prvaka, ili na stadionu Samsunspora. Samsun, na obali Crnog mora, grad je iz kojeg je Mustafa Kemal Ataturk pokrenuo rat za neovisnost i nastavio uspostavljati republiku na ruševinama Otomanskog Carstva 19. listopada 1923. godine.

Pitanje odigravanja Superkupa bilo je i na dnevnom redu Upravnog odbora Galatasaraya, koji je u ponedjeljak priopćio kako klub želi da se utakmica igra u "domovini koju su naši preci izborili i zaštitili svojom krvlju, životima, idejama i mudrošću".

Španjolski i talijanski savez su prethodnih godina organizirali utakmice Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

FOTO: EPA, SEDAT SUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!