Nogomet

Jakirović: 'Osobno nisam nikada imao toliko peha u završnici kao sada'

Branimir Korać • srijeda, 08.11.2023.
Jakirović: 'Osobno nisam nikada imao toliko peha u završnici kao sada'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo u četvrtak od 18:45 sati gostuje u Plzenu kod Viktorije u susretu četvrtog kola Konferencijske lige. Sergej Jakirović nada se kako će modri ponoviti nastup iz prvog dijela protiv Varaždina...

Sergej Jakirović proučio je Viktoriju, gledao je i posljednji susret protiv Slavije u kojem je izgledala vrlo dobro i zna što ga očekuje sutra u Plzenu.

Igraj na Viktoria - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Želio bih da nastavimo kako smo igrali u Varaždinu, pogotovo u prvom poluvremenu. Da imamo dinamovski gard, samouvjereni i da pokušamo odigrati pravu natjecateljsku utakmicu. Svaka utakmica je važna, u Zagrebu je to bila čvrsta i agresivna utakjmica u kojoj su oni iskoristili našu nepažnju i zaradili kazneni udarac. Mislim da možemo još bolje u odnosu na tu utakmicu te da možemo nešto uzeti ovdje. Naravno, apsolutno uvažavajući Viktopriju, njihove zadnje igre, posebno ovu sa Slavijom. Gledao sam ih u toj utakmici i vidio sam da su trkački moćni, prava radna ekipa koja u svakom trenutku zna što radi. Zato ćemo s te strane morati biti jako dobri što se tiče trkačkog segmenta i čvrstine u duelima kako bi mogli kada se obranimo uzeti loptu."

Što se tiče izostanaka, tu nema posebnih novosti osim što je Menalo ispao iz kadra.

"Svi su tu osim Petka, Ademi i Kevin ne mogu igrati i ostavili smo Menala kod kuće jer imamo dosta krila, ne možemo voditi sve i odlučili smo se za njega. Nop to ne znači da je otpisan, jednostavno smo se odlučili za druge igrače."

Viktoria je u vrlo dobroj situaciji u skupini stoga Jakirović nije siguiran hoće li protivnik istrčati u najjačoj postavi.

"Oni su u puno boljoj situaciji od nas. Imaju devet bodova, možda mogu malo i promiješati sastav. No uvijek očekujemo od domaćina da krene jače i traži impuls publike. Mi već imamo iskustvo iz Praga i moramo pokazati zrelost i ozbiljnost u tim momentima. Kada te protivnik pritisne, da se obraniš. Očekujem da će igrati malo otvorenije nego u Zagrebu, Chory skuplja dosta dugačkih lopti i spušta ih suigračima."

Ono što ga muči je problem s realizacijom, Dinamo stvara prilike, ali malo ih realizira.

"To mi je malo frustrirajuće. Nisam osobno imao toliko peha u završnici kao sada. Može se to i istrenirati, imamo dosta situacijskih vježbi gdje to treniramo kako bi doveli igrača u momenat kakav ga čeka u utakmici. Naravno da tu pomaže i razgovor s igračima. Ne znam tko ne bi bio sretan da postigne gol. Drago mi je što sam vidio u Varaždinu da smo izašli onako kako bi Dinamo trebao izgledati u savakoj utakmici. Taj gard koji je Dinamo pokazivao zadnjih godina, da se stvaraju prilike i da se zna tko što radi na terenu. Polako hvatamo neke automatizme, naučio sam i ja da ne ide sve preko noći. Navikao si godinama na jedan nogomet s puno posjeda i dosta individualne kvalitete koja je rješavala u zadnjoj trećini. Sada to moramo malo promijeniti i postati malo radnija momčad kako bi prevladali ovo što se sada događa."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!