Košarka

Double-double Zupca u porazu Clippersa kod Netsa, Šarić krenuo u petorci protiv Nuggetsa

Branimir Korać • četvrtak, 09.11.2023.
Double-double Zupca u porazu Clippersa kod Netsa, Šarić krenuo u petorci protiv Nuggetsa
Foto: EPA

Ivica Zubac i Dario Šarić noćas su sudjelovali u porazima svojih momčadi u NBA ligi. Poražen je i Luka Šamanić s Jazzom protiv Pacersa, ali on nije dobio priliku za nastup...

Niti u drugom susretu od dolaska Jamesa Hardena, Los Angeles Clippersi nisu uspjeli doći do pobjede. Ovaj put poraženi su u gostima kod Brooklyn Netsa koji su bili bolji sa 100:93.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bivša Hardenova momčad bila je uspješnija iako su Clippersi vodili na poluvremenu i bolje odradili ulazak u utakmicu. Prevagu je donijela klupa, igrači koji su ušli s klupe dali su veći doprinos kod Netsa i stvarali su razliku.

Ivica Zubac odradio je 29 minuta i za to vrijeme upisao je double-double učinak, ubacio je deset poena (5/9 za dva) i uhvatio je deset skokova čime je podijelio titulu najboljeg skakača susreta. Osim toga, dodao je i tri blokade.

Najučinkovitiji kod Clippersa bili su Paul George s 24 poena i sedam skokova te Kawhi Leonard sa 17 poena i šest skokova.

Kod pobjednika Lonnie Walker ubacio je 21 poen s klupe. 14 poena upisao je Cam Thomas, 12 poena i deset skokova Royce O'Neale te 11 poena i deset skokova Dayron Sharpe.

Poraz je upisao i Dario Šarić s Golden State Warriorsima na teškom gostovanju kod Denver Nuggetsa, Nuggetsi su bili bolji sa 108:105 uz još jednu fantastičnu predstavu Nikole Jokića.

Jokić je ponovno izdominirao susretom i bio je doslovno nezaustavljiv. U završnici se Warriorsima pružila prilika za povratak u utakmicu, 18 sekundi prije kraja Stephen Curry ubacio je tricu za minus dva, Jokić je nakon toga promašio dva bacanja da bi Curry promašio za poravnanje. Reggie Jackson ubacio je jedno slobodno bacanje, promašio drugo, ali nije bilo vremena za nekakav šut Warriorsa za poravnanje.

Jokić je susret završio s 35 poena, 13 skokova i pet asistencija, Reggie Jackson je dodao 20 poena i šest asistencija, a Aaron Gordon 14 poena i 11 skokova.

Kod gostiju Curry je ubacio 23 poena (6/13 trica) uz pet skokova, a Klay Thompson dodao je 15 poena i šest skokova. Draymond Green propustio je ovaj dvoboj pa je Šarić igrao u petorci i za 26 minuta ubacio četiri poena (2/2 za dva, 0/3 za tri) uz osam skokova i dvije asistencije.

Utah Jazz upisao je već sedmi poraz ove sezone, a on je stigao u gostima kod Indiana Pacersa koji su slavili sa 134:118. Pacersi su pobjedu potvrdili u posljednjoj dionici, a Luka Šamanić kod Jazza nije dobio priliku, ostao je na klupi.

Najbolji kod Pacersa bili su Aaron Nesmith s 24 poena, po 22 poena dodali su Myles Turner (šest skokova) i Bennedict Mathurin (devet skokova) dok je Tyrese Haliburton dodao 16 poena, šest skokova i 13 asistencija.

Kod Jazza Jordan Clarkson ubacio je 33 poena uz pet skokova, a Lauri Markkanen 24 poena uz devet skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 100:93
Denver Nuggets - Golden State Warriors 108:105
Indiana Pacers - Utah Jazz 134:118

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!