Nogomet

Izgovora i opravdanja više nema, Dinamo ne smije izgubiti u Češkoj

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.11.2023.
Izgovora i opravdanja više nema, Dinamo ne smije izgubiti u Češkoj
Foto: FaH

Dinamo u četvrtom kolu Konferencijske lige gostuje u Plzenu kod Viktorije gdje mora doći najmanje do boda. Dosta toga kompromitirao je u dosadašnjem dijelu sezone i pravo na krivi korak više nema...

S puno omalovažavanja i podsmjeha gledalo se na Dinamovu skupinu u Konferencijskoj ligi, bilo je svakakvih procjena, pa čak i onih o svih šest pobjeda te borbe za ulazak u najuži krug kandidata za osvajanje Konferencijske lige. Sve to sada izgleda smiješno ili tužno, kako želite, Dinamo se bori da uopće prođe skupinu.

Igraj na Viktoria Plzen - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prva tri kola upisana je startna pobjeda protiv Astane na Maksimiru, a onda su uslijedili šokovi. Prvo je ubilježen sramotni poraz na Kosovu protiv Ballkanija uz jako loš pristup i nastup, a zatim je uzdrmani Dinamo poražen i kod kuće od Viktorije Plzen.

Da je Ballkani slučajno u prošlom kolu upisao pobjedu protiv Astane na svom travnjaku, Dinamo bi danas bio u jako teškoj poziciji i ne bi više ovisio sam o sebi. No ovako, matematički, i dalje drži ključeve prolaza u svojim rukama, no mora pobjeđivati i to počevši od večeras.

O Dinamovim problemima zna se baš sve, proteklih mjeseci u detalj su secirani svi minusi koje ova momčad ima. Od jako loše odrađenog prijelaznog roka, pa do gubitka samopouzdanja, ozljeda Petkovića, Stojkovića, problema u obrani, puno je toga na meniju što u Maksimiru ne štima.

No danas nema vremena i prostora za bilo kakve izgovore. Dinamo mora pokušati uzeti sva tri boda, protivnik nije nepobjediv iako je nedvojbeno kvalitetan. Nitko danas nema pravo na slab dan jer se vrlo lako može dogoditi da onda Dinamu ne bude dovoljno za prolaz i šest bodova protiv Ballkanija i Astane.

Ne samo u ovom susretu, do kraja grupne faze Dinamo mora upisati sve pobjede, ne samo zbog hvatanja druge pozicije, nego i zbog sebe samo pa ako želite i zbog ugleda koji je u Europi proteklih godina stvarao. Neprolazak ovakve skupine bila bi katastrofa i novi težak udarac za ovu momčad.

Što su rekli

Miroslav Koubek, trener Viktorije: "Gledali smo utakmicu u Varaždinu i Dinamo je dominirao utakmicom, ali protivnik je igrao vrlo dobro u obrani. Dinamo je, iako je izjednačio u sudačkoj nadoknadi, bio bolja momčad, potvrdio je svoju kvalitetu i posebno jaku tehničku snagu. Ne zabijaju toliko golova, bilo bi dobro da tako nastave. Pretpostavljam da im nedostaje Petković."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Nisam osobno imao toliko peha u završnici kao sada. Može se to i istrenirati, imamo dosta situacijskih vježbi gdje to treniramo kako bi doveli igrača u moment kakav ga čeka u utakmici. Naravno da tu pomaže i razgovor s igračima, ne znam tko ne bi bio sretan da postigne gol. Drago mi je što sam vidio u Varaždinu da smo izašli onako kako bi Dinamo trebao izgledati u svakoj utakmici. Taj gard koji je Dinamo pokazivao zadnjih godina, da se stvaraju prilike i da se zna tko što radi na terenu. Polako hvatamo neke automatizme, naučio sam i ja da ne ide sve preko noći."

Mjesto, vrijeme, sudac

Plzen, Doosan Arena, 18:45

Sudac: Anastasios Sidiropoulos (Grčka)

Nedostaju

Viktoria Plzen: Pernica, Havel, Dorusinmi, Vydra (ozljede)

Dinamo: Petković, Stojković, Kačavenda (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Zagrebu Česi su slavili s 1:0. Presudio je pogodak iz kaznenog udarca sredinom drugog dijela koji je realizirao Chory.

Prognoza

Dinamo je ove sezone imao stvarno svakakvih izdanja i teško je predvidjeti kakav će se ukazati večeras. Ako bude borben, koncentriran, imat će šanse protiv Čeha jer kvalitetom svakako može parirati.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!