Nogomet

Andrijašević i Kouassi zakucani za dno skupine Lige prvaka, Mamut strijelac u preokretu u AFC kupu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.11.2023.
Andrijašević i Kouassi zakucani za dno skupine Lige prvaka, Mamut strijelac u preokretu u AFC kupu
Foto: Pixsell

Bivši hajdukovci bili su jučer aktivni u azijskim kontinentalnim natjecanjima. Franko Andrijašević i Jean Kouassi s kineskim Zhejiangom su visoko poraženi dok je Ivan Mamut s malezijskim Terengganuom slavio preokretom...

Azijska liga prvaka dogurala je do četvrtog kola grupne faze, a kineski Zhejiang Professional u svojoj skupini loše stoji. Nalazi se na dnu skupine sa samo jednom pobjedom u četiri odigrana kola i praktički je eliminiran iz borbe za doigravanje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novi poraz stigao je u gostima kod japanskog drugoligaša Kofua koji je bio vrlo uvjerljiv i slavio je s 4:1. Bila je to mala osveta Japanaca za poraz u prošlom kolu kada su Kinezi slavili s 2:0 i uzeli svoje zasad jedine bodove.

Ovo je bio drugačiji dvoboj, a Kofu je do pobjede došao golovima Petera Utake, Getulija, Masahira Sekiguchija i Yoshikija Torikaija. Jedini pogodak za Zhejiang postigao je Leonardo u 50. minuti smanjivši tada na 2:1.

Franko Andrijašević kod gostiju je kao kapetan odradio svih 90 minuta dok je Jean-Evrard Kouassi izašao u 77. minuti.

Više sreće imao je Ivan Mamut u AFC kupu gdje je sa svojim malezijskim klubom Terengganuom slavio s 3:2, na Filipinima protiv Stalliona. Domaćin je već u 14. minuti vodio 2:0, ali gosti su napravili preokret. Mamut je u 67. minuti zabio za 2:2, a sedam minuta kasnije izašao je iz igre.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!