Nogomet

Šutalo i Sosa igrali u novom porazu Ajaxa, Slavia nadigrala Romu, Stanišić igrao u pobjedi Bayera

Petar Jenjić • četvrtak, 09.11.2023.
Šutalo i Sosa igrali u novom porazu Ajaxa, Slavia nadigrala Romu, Stanišić igrao u pobjedi Bayera
Foto: EPA

Ajax je upisao novu poraz u Europskoj ligi, a pobjedu iz Amsterdama odnio je Brighton. Roma je izgubila u gostima kod Slavije Prag, Bayer je ostao na maksimalnom učinku, dok je Servette preokretom svladala Šerif...

Skupina B

Ajax - Brighton 0:2

Barem privremeno do prve pozicije u skupini stigao je Brighton koji je slavio na gostovanju kod Ajaxa s 2:0. Englezi sada imaju sedam bodova, dok Nizozemci ostaju na dva.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gostujući sastav za 1:0 zabio je u 15. minuti kada je na asistenciju Simona Adingre poentirao Ansu Fati. U 53. minuti Brighton je podebljao prednost u Amsterdamu kada je Fati bio asistent, a Simon Adingra matirao protivničkog vratara.

Josip Šutalo je odigrao svih 90 minuta, Borna Sosa ušao je u igru u 57. minuti, a Jakov Medić nije nastupio.

Skupina G

Servette - Šerif 2:1

Do prve pobjede ove sezone stigao je Servette koji je slavio na domaćem terenu protiv Šerifa s 2:1. Sada ima četiri boda, dok njihov večerašnji protivnik ostaje na jednom.

Gosti su poveli u 13. minuti susreta kada je zabio Jerome Ngom Mbekeli. Kameruncu je ovo treći gol u trećoj uzastopnoj utakmici u svim natjecanjima. Rezultat se nije mijenjao sve do 84. minute kada domaćin zabija za 1:1 preko Stevea Rouillera.

Potpuni preokret kompletirao je Chris Bedia iz kaznenog udarca šest minuta kasnije, a gosti su nakon toga ostali bez isključenog Armela Zohourija. Do kraja su ostali s devetoricom jer je drugi žuti dobio i Gaby Kiki.

Slavia Prag - Roma 2:0

Odličnu utakmicu odigrala je Slavia Prag koja je s 2:0 bila bolja od Rome. Tako se s Vučicom izjednačila na vrhu skupine s devet bodova.

Iz svog 11. udarca na susretu Slavia je povela. Igrala se 50. minuta kada je loptu preko gol linije poslao Vaclav Jurečka. Zasluženi drugi pogodak stigao je u 74. minuti preko Lukasa Masopusta.

Skupina H

Qarabag - Bayer Leverkusen 0:1

Maksimalan učinak zadržao je Bayer Leverkusen koji je minimalno slavio kod Qarabaga s 1:0, a pogodak je s 11 metara zabio Victor Boniface u 93. minuti.

Josip Stanišić odigrao je cijeli susret za goste.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Ajax0:2Brighton & Hove
AEK Atena0:2Marseille
1Brighton & Hove 610:5+513
2Marseille 614:10+411
3Ajax 610:13-35
4AEK Atena 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!