Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši u Makarskoj igraju protiv snažne Ukrajine

Sportnet, Branimir Korać • petak, 10.11.2023.
Hrvatski ragbijaši u Makarskoj igraju protiv snažne Ukrajine

Hrvatski ragbijaši u drugoj utakmici europskog Kupa nacija u subotu od 14:30, uz prijenos na MaxSportu, igraju protiv Ukrajine...

Deset godina hrvatski ragbijaši nisu igrali u Makarskoj. Na stadion na kojem je odigrala svoje najveće utakmice, protiv Rusije i Italije krajem '90-ih, reprezentacija se vratila proljetos, kada je ugostila Švicarsku. A ovih je tjedana Makarska opet središte ragbija u Hrvatskoj.

Nakon što su Ukrajina i Litva odigrali utakmicu Trophy divizije europskog Kupa nacija, na Gradskom sportskom centru u subotu od 14.30 sati, uz prijenos na MaxSportu, sučelit će se Ukrajina i Hrvatska, a 18. studenoga i Hrvatska i Švedska.

Tako će Makarani još jednom srdačno dočekati i bodriti svoju reprezentaciju, kao što su uvijek radili i kao što su u travnju napunili tribine u povratničkoj utakmici sa Švicarcima.

"Iznimna mi je čast nastupati za hrvatsku reprezentaciju, posebno u mojoj voljenoj Makarskoj. Zahvalan sam obitelji, izborniku, svim svojim trenerima koji su radili sa mnom da dođem do ovog nivoa, a posebno treneru Nenadu Mračeviću, koji me doveo u ragbijaški klub i započeo raditi s našom generacijom, koja je ostvarila izvrsne rezultate. Dođite svi u subotu i postanite dio povijesti", poručio je Marko Svaguša, reprezentativac i igrač Makarske rivijere.

Hrvatska je natjecanje otvorila porazom u Pragu od Češke 48:22, a uoči Ukrajine izbornik Anthony Poša napravio je nekoliko promjena u sastavu. Iz Južnoafričke Republike došao je Jason Newton, koji nije mogao u Češku zbog posla, a u startnu je postavu upao i mladi Matej Buljanović.

"Postavili smo visoke standarde ulaskom u ovaj rang natjecanja i u Češkoj nismo bili dovoljno dobri, bez obzira na neke objektivne okolnosti koje nam nisu išle na ruku. Sad ćemo barem do utakmice odraditi četiri treninga i vjerujem u ove momke", rekao je Poša.

Protiv Ukrajine će igrati: Mau’u, Altamirano, Biškić, Buljac, Brčić-Šušak, Svaguša, Galić, Perić, Newton, Nik Jurišić, Pavlović, Marko Grčić, Majstrović, Buljanović, Vranešević, a na klupi će biti Brčić, Petera, Kordun, Majić, Rudić, Lerotić, Perica i Vlajčević.

U subotu igraju i Litva - Švicarska, a poredak je ovakav: Češka 5 bodova (2 utakmice), Litva 4 (1), Švicarska 4 (1), Švedska 4 (2), Ukrajina 0 (1), Hrvatska 0 (1).

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!