Nogomet

Jakirović pred Rijeku: 'Oni koji me poznaju, znaju da sam čvrst karakter'

Petar Jenjić • subota, 11.11.2023.
Jakirović pred Rijeku: 'Oni koji me poznaju, znaju da sam čvrst karakter'
Foto: Pixsell

U nedjelju će kolo SuperSport HNL-a zaključiti Rijeka i Dinamo. Bit će to povratak Sergeja Jakirovića na Rujevicu po prvi puta otkako je napustio klub...

Pred nogometašima Dinama gostovanje je u Rijeci. Dvoboj se igra u nedjelju od 19 sati, a najavio ga je trener Modrih Sergej Jakirović koji se prvi put vraća na Rujevicu nakon kolovoza kada je otišao iz spomenutog kluba.

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čeka nas zahtjevna utakmica, jako važna. Znamo što moramo raditi, moramo biti na maksimumu u svim segmentima. Nadam se da ćemo imati 90 minuta bez rupa. Atmosfera će biti nabrijana, ali ne igramo ni ja ni Sopić nego 11 igrača na 11. Puno toga sam doživio kao trener Gorice, uvijek je slično, sad će to biti puta deset. To je nogomet i emocije nekad odu predaleko. Znam što sam napravio u Rijeci, kad sam došao bilo je banana stanje, a znam u kakvom sam ga stanju ostavio. Ne mogu se time opterećivati, moram se okrenuti svojoj ekipi."

"Jedan dan si najbolji trener, drugi dan nemaš pojma - to je život sportaša. Nikome ništa ne zamjeram, to je nogometni folklor. Oni koji me poznaju znaju da sam čvrst karakter, pripremit ću se sam sa sobom. Znam gdje i što treba udarati, spreman sam. Kad krene susret u fluidnom sam stanju, kao da nema nikoga oko tebe."

U zadnje vrijeme Dinamu dobro ide na Rujevici.

"Svjestan sam svega, bez samokritičnosti nema napretka. To je statistika, ali ovo je nova utakmica i novo dokazivanje. Sad smo u ovakvom stanju, to je neka inercija, moramo je okrenuti na pozitivnu. Nema tko drugi. Sutra odlučuješ kakav ćeš se probuditi, kako rješavati zahtjev pred tobom. Svjestan sam da tamo ima igrača koji nisu u Dinamu uspjeli i bit će dodatno motivirani, ali moramo i mi."

Ankete kažu da ga podržavaju da ostane na klupi Dinama.

"Ispada da bih se mogao kandidirati na izborima. Tko je realan i tko razumije nogomet, vidi o čemu se radi. Naravno da ja imam svoju odgovornost kao trener. U dresu Dinama moraš pokazati kvalitetu, priča se da nam je najveći roster, svi su igrali, svi imaju priliku na Rujevici. Svi su imali svoju priliku dokazati se, nekad je bolje, a nekad nešto lošije. Smatram da imaju kvalitetu, inače ne bi bili tu. Neki su tu godinama, a mlađi koji su talentirani ne mogu vući. To moramo svi zajedno."

Rezultati nisu idealni ni u Konferencijskoj ligi.

"Frustrirajuće je, kao da smo se nekome zamjerili. Nekako moramo okrenuti situaciju. Bilo je dobro prvo poluvrijeme u Varaždinu, u Plzenu prvih 20 minuta. Volio bih da stvaramo više prilika i udaraca, nevjerojatno je da ne možemo postići gol. Izgubili smo u Plzenu, danas se spremamo za novu utakmicu. Neka ja budem taj koji nosi sav pritisak, nemam problema s tim."

Bruno Petković neće konkurirati za Rijeku, ali bi se sljedeći tjedan trebao priključiti momčadskim treninzima.

"Može se javiti u reprezentaciju, ali stav svih u klubu jest da ostane i krene s ekipnim treninzima jer je zadnji napravio prije Astane. Nije robot, to je čovjek od krvi i mesa i nadam se da će presuditi razum."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!