Ostali sportovi

Zagrebačka Mladost nakon velike borbe slavila protiv najvećeg rivala

Sportnet, Branimir Korać • subota, 11.11.2023.
Zagrebačka Mladost nakon velike borbe slavila protiv najvećeg rivala

Prepune tribine u Domu odbojke Bojan Stranić, koje je nakon dugo vremena ispunilo više od tisuću ljubitelja odbojke, sasvim su sigurno bile dodatan igrač domaćoj momčadi HAOK Mladost, koja je u sjajnoj atmosferi nadjačala protivničku momčad OK Ribola Kaštela.

Najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub tako je u 7. kolu Superlige još jednom pokazao zašto nosi ovu laskavu titulu i u Zagreb donio nove bodove kojima se s trećeg mjesta podiže prema samom vrhu ljestvice. U napetoj utakmici Mladost je pokazala čvrstoću, kvalitetu i koncentraciju koja je naposljetku dovela do sjajnog rezultata 3:1 (25:19, 25:21, 23:25, 25:22).

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U redovima Mladosti posebno su se istaknuli Gabrijel Cvanciger s 23 poena, Roko Vlašić s 11 te Samuel Goč i Blažo Milić s po osam poena. Za momčad Ribola Kaštela najviše poena postigao je Petar Jurić (24), Vukašin Cimbaljević (10) i Nikola Jureta (9).

"Ovo je bila teška utakmica. Mislim da smo i jedni i drugi puno griješili, no sreća je bila na našoj strani. Iskoristili smo prednost domaćeg terena, ispred ovako divne publike bilo je stvarno predivno igrati. Dugo nismo imali ovakvu podršku i nadam se da će ovo potrajati i na drugim utakmicama. Vjerujem i nadam se da ćemo privući mladost da igraju odbojku", istaknuo je kapetan HAOK Mladost Hrvoje Pervan. Njegov suigrač Gabrijel Cvanciger je dodao: "Pobijedili smo najvećeg rivala, utakmica je bila odlična. Zahvaljujem se brojnim gledateljima koji su nas došli podržati i pozivam sve na sve naredne utakmice."

Za HAOK Mladost igrali su: Samuel Goč, Lukaš Smolej, Roko Grbavica, Blažo Milić, Roko Vlašić, Marko Repek, Matko Jakoliš, Hrvoje Pervan, Clemens Ecker, Tihomir Gajić, Sven Jakopec, Stanko Stanković i Gabrijel Cvanciger. Stručni stožer čine trener Ratko Peris, pomoćni trener Toni Kovačević i Mikhail Zhukouski.

Za OK Ribola Kaštela igrali su: Mario Močić, Mario Jurković, Ivo Mustapić, Ivan Cikojević, Ante Kulušić, Duje Cvijović, Koraj Aganović, Ivan Martinović, Petar Jurić, Nikola Jureta, Vukašin Cimbaljević i Simon Luka Vlahović. Stručni stožer čine trener Ivan Rančić i pomoćni trener Almir Aganović.

Uz vrhunsku igru ova je utakmica ujedno bila i početak novog koncepta Superlige koji je pokrenuo Hrvatski odbojkaški savez. Odlična motivacijska glazba, nagradne igre i brojna iznenađenja samo su neki od noviteta koji su upotpunili ovaj pravi derbi, a radi kojih ćemo u dvoranama diljem Hrvatske ove sezone s veseljem pratiti odbojkašku Superligu.

"Pokazali smo da ovaj projekt Živim odbojku ima itekako smisla. Ovo je podiglo interes publike i vratilo publiku u dvorane što je bio primarni cilj u pokretanju projekta. Kroz probuđenost publike u gradu Zagrebu šaljemo poruku i u druge dijelove Hrvatske. U želji i volji smo da u bilo koji grad u Hrvatskoj napunimo dvorane i damo podstreh igračicama i igračima da osjete tu podršku i da zbilja svi zajedno živimo odbojku", izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić i dodao: "Cijeli tim ljudi koji radi na ovom projektu je pokazao izuzetan angažman. Vjerujem da će se kroz iduća kola odbojka vratiti među obitelji i navijače. Jedan od ciljeva ovog projekta je i da idućeg ljeta kad Hrvatska bude domaćin bilo koje utakmice ili turnira da tu kulturu prenesemo na to."

Atraktivni sadržaji za cijelu obitelj najbolja su pozivnica da zajedno s najmlađima ili pak s društvom ove jeseni provedemo na jednoj od nadolazećih odbojkaških utakmica Superligaške sezone i ovaj pomalo usnuli hrvatski momčadski sport zajedno vratimo na vrh gdje i zaslužuje biti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!