Košarka

Skroman nastup Šarića u porazu Warriorsa protiv Cavsa, Green isključen

Branimir Korać • nedjelja, 12.11.2023.
Skroman nastup Šarića u porazu Warriorsa protiv Cavsa, Green isključen
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bile svega četiri utakmice. Od Hrvata u akciji je bio jedino Dario Šarić...

Golden State Warriorsi upisali su treći ovosezonski poraz, na svom parketu izgubili su od Cleveland Cavaliersa sa 118:110. Nije to bila njihova večer, lako su upali u visok minus i nisu se uspjeli oporaviti.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tijekom posljednje dionice Warriorsi su smanjili zaostatak na četiri poena, nekoliko puta su dolazili do te granice i nisu je uspjeli preskočiti.

Valja istaknuti i kako su ostali bez Draymonda Greena dosta rano u drugom poluvremenu zbog dvije tehničke pogreške.

Cavse su do pobjede predvodili odličan i u obrani i u napadu Caris LeVert s 22 poena i pet skokova te Donovan Mitchell s 21 poenom i sedam skokova, ali i isprovociranom drugom tehničkom pogreškom Greena.

Kod Warriorsa Stephen Curry upisao je 30 poena, a Klay Thompson 14. Dario Šarić za 16 minuta ubacio je pet poena (2/2 za dva, 0/3 za tri, 1/1 slobodna) i pet skokova.

Miami je značajno oslabljen nastupio u Atlanti, bio je bez ozlijeđenog Tylera Herra te Jimmyja Butlera koji je zbog osobnih razloga propustio ovaj dvoboj, ali je svejedno slavio i to sa 117:109.

Bam Adebayo odigrao je sjajnu utakmicu s 26 poena i 17 skokova, a rookie Jaime Jaquez dodao je 20 poena. Kod Hawksa Trae Young upisao je 27 poena uz 11 asistencija, a Dejounte Murray dodao je 23 poena, pet skokova i pet asistencija.

Bucksi su još jednom bili bez Damiana Lillarda i upisali su uvjerljiv poraz. Svladao ih je Orlando Magic, Giannis Antetokounmpo bio je usamljen i Bucksi nisu mogli do pobjede.

Odlični kod Magica bili su Paolo Banchero s 26 poena, 12 skokova i pet asistencija, Franz Wagner s 24 poena i šest skokova te Jalen Suggs s 20 poena.

Giannis je kod Bucksa završio s 35 poena, deset skokova, sedam asistencija i četiri osvojene lopte, a prvi do njega bio je Cameron Payne s 14 poena.

Boston Celticsi rutinski su odradili posao protiv Toronto Raptorsa. Celticsi su postupno podizali razliku i u konačnici su odnijeli pobjedu 117:94.

Odlični su bili Jaylen Brown s 29 poena i pet skokova, Jayson Tatum s 27 poena i pet skokova te Kristaps Porzingis s 21 poenom. Kod Raptorsa Pascal Siakam ubilježio je 17 poena i sedam skokova, a Dennis Schröder 14 poena.

NBA:
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 110:118
Atlanta Hawks - Miami Heat 109:117
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 112:97
Boston Celtics - Toronto Raptors 117:94

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!