Nogomet

Još jedna Dinamova utakmica sezone: Rijeka mu može zadati novi težak udarac

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.11.2023.
Još jedna Dinamova utakmica sezone: Rijeka mu može zadati novi težak udarac
Foto: Damir Senčar/HINA

U jednom od najvažnijih dvoboja dosadašnjeg dijela sezone, Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo. Modri su u teškoj situaciji, a poraz u Rijeci može ih još dublje potopiti...

Dinamo trese teška kriza na više razina i u takvom stanju, vrlo niskog samopouzdanja, dolazi na teško gostovanje na Rujevicu. Tamo ga očekuje jako težak protivnik, igrat će protiv Rijeke koja je ove sezone ponovno jako dobra i igra s puno energije.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

>Ni u kojem slučaju Dinamo ne bi došao u prijateljsko ozračje što je i razumljivo jer se ove dvije momčadi bore za najviše pozicije, ali sada će sve biti još izraženije, a svemu tome kumovao je prelazak Sergeja Jakirovića iz Rijeke u Dinamo koji je zahladio odnose između dva kluba.

Jakirović je svjestan što ga očekuje u Rijeci i spreman je na to, a ostaje za vidjeti kako će reagirati njegovi igrači. Međutim da bi se Dinamo počeo dizati i vraćati samopouzdanje, potrebni su mu dobri nastupi i pobjede i to protiv kvalitetnih i jakih protivnika prije svega.

Rijeka svakako spada u tu kategoriju i pobjeda na Rujevici modrima bi puno značila. Već godinama Dinamo nije bio u ovakvoj rezultatskoj krizi, Sergej Jakirović nikako ne može podići i pokrenuti momčad i pod sve većim je pritiskom bez obzira na priče iz ureda kako ima podršku. Tko zna kako bi se reagiralo na novi poraz, možda bi mu presudio upravo klub kojem ga je Dinamo preoteo.

I Jakirović nosi zasluge za ovu Rijeku, sudjelovao je u slaganju ove momčadi i igre, a Željko Sopić nastavio je istim putem. Sopić je i vodeći Goricu znao stvoriti velike probleme Dinamo i nema dvojbe kako sada ponovno vidi priliku za to.

Osim te borbe za vrh i same želje za pobjedom protiv velikog protivnika, Rijeka ima dodatni motiv u prošlom njihovom dvoboju. Dinamo je na Maksimiru potpuno nadigrao Riječane, nije im ostavio puno prostora, a Rijeka je izgledala dosta skromno i neraspoloženo. Pokušat će pokazati kako je to bio samo loš dan.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv najbolje hrvatske momčadi, bez obzira što netko misli. Vjerujem u moje dečke i dat ćemo sve da tri boda ostanu na Rujevici. Predano i jako treniramo i kad vjeruješ u sebe i rad onda nema pritiska. Bez obzira na bodovni saldo i situaciju Dinamo je i dalje najbolja ekipa. Kod nas je svaki dan je novo dokazivanje i siguran sam da će ovi dečki biti spremni osvojiti tri boda."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Čeka nas zahtjevna utakmica, jako važna. Znamo što moramo raditi, moramo biti na maksimumu u svim segmentima. Nadam se da ćemo imati 90 minuta bez rupa. Atmosfera će biti nabrijana, ali ne igramo ni ja ni Sopić nego 11 igrača na 11. Puno toga sam doživio kao trener Gorice, uvijek je slično, sad će to biti puta deset. To je nogomet i emocije nekad odu predaleko. Znam što sam napravio u Rijeci, kad sam došao bilo je banana stanje, a znam u kakvom sam ga stanju ostavio. Ne mogu se time opterećivati, moram se okrenuti svojoj ekipi."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 19:00

Sudac: Dario Bel

Nedostaju

Rijeka: Petrovič (ozljeda)

Dinamo: Petković (ozljeda)

Prošli dvoboj

U prošlom susretu u Jakirovićevom debiju na klupi Dinama, modri su slavili s 2:1. Bulat i Petković bili su strijelci dok je Pašalić samo smanjio na konačnih 2:1.

Prognoza

Pod pritiskom su i jedni i drugi, ulog je velik, remi je izgledan.

FOTO: Damir Senčar/HINA

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!