Tenis

Alcaraz više ne može do broja jedan, ali želi do titule u Torinu

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.11.2023.
Alcaraz više ne može do broja jedan, ali želi do titule u Torinu
Foto: EPA

Jučer je počeo završni turnir tenisača u Torinu na kojem nastupa osam najboljih tenisača ove godine. Danas su na rasporedu dva susreta iz crvene skupine...

Nakon što su jučer odigrana oba susreta prvog kola u zelenoj skupini ATP Finalsa, danas je na rasporedu i crvena skupina. U prvom meču sastaju se Carlos Alcaraz i Alexander Zverev, a u večernjem terminu na rasporedu je ruski dvoboj između Danila Medvjedeva i Andreja Rubljova.

Igraj na Alcaraz - Zverev na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako tvrdi kako mu to nikada nije bila glavna misija i cilj, Alcaraz je sada i definitivno ispao iz utrke za broj jedan na kraju sezone. Novak Đoković je jučerašnjom pobjedom protiv Holgera Runea osigurao prvo mjesto, ali to nije razlog da se ostali ne bore za ukupnu pobjedu u Torinu.

S posebnim zanimanjem prati se nastup Carlosa Alcaraza koji je imao problema s ozljedama i nije u idealnom stanju. Od US Opena odigrao je tri turnira, a na posljednjem u Parizu ispao je odmah na startu.

Taj poraz od Romana Safiulina svakako je bio neočekivan, neočekivaniji od onog poraza u Pekingu protiv odličnog Jannika Sinnera ili poraza u Šangaju od Grigora Dimitrova koji je u odličnoj formi završio sezonu.

Zverev je nakon US Opena igrao više, ali rezultati su bili dosta šareni. Najbolji je ostvario u Chengduu gdje je osvojio turnir kao prvi nositelj. Odigrao je odlično u Pekingu gdje je došao do polufinala, no u Šangaju i Tokiju je ispao odmah na startu. U dvoranom dijelu sezone nastupio je u Beču i Parizu, u Beču je poražen u četvrtfinalu, a u Parizu u osmini finala.

Svakako će biti zanimljiv dvoboj dvojice igrača koji imaju visoke ambicije.Alcaraz u meč ulazi kao favorit, ali forma je upitna i trenutno je najveći problem.

Što su rekli

Carlos Alcaraz: "Bez obzira na rezultate posljednjih tjedana, očekujem da ću biti u pravom izdanju. Poraz u Parizu bio je bolan i samo mi je pokazao da moram još bolje raditi. To sam i napravio, naporno sam trenirao i osjećam se sjajno."

Alexander Zverev: "Za ovakav turnir morate biti u svom najboljem izdanju. Kada sam ga pobijedio, igrao sam svoj apsolutno najbolji tenis. Ako i malo popustite, ne udarate lopticu dovoljno dobro ili jako, nećete imati šanse."

Mjesto, vrijeme

Torino, Pala Alpitour, 14:30

Prošli dvoboj

Posljednji put susreli su se ove godine u četvrtfinalu US Opena, a Alcaraz je slavio sa 6:3, 6:2, 6:4.

Prognoza

Bez obzira na formu, Alcaraz je favorit u ovom dvoboju te bi trebao slaviti.

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!