Tenis

Sinner prekinuo Đokovićev pobjednički niz i svladao ga u trosatnom maratonu

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 15.11.2023.
Sinner prekinuo Đokovićev pobjednički niz i svladao ga u trosatnom maratonu
Foto: EPA

Niz od 19 uzastopnih pobjeda Novaka Đokovića je prekinut, Jannik Sinner bio je taj koji je ponašao ključ za pobjedu. Slavio je nakon velike borbe koja je trajala više od tri sata...

Talijan Jannik Sinner u susretu je drugog kola Zelene skupine ovogodišnjeg ATP Finalsa koji se igra u Torinu svladao prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 7:5, 6:7(5), 7:6(2) nakon više od tri sata igre.

Igraj na mečeve ATP Finalsa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako ima dvije pobjede iz dva nastupa, Sinner još nije osigurao prolazak u polufinale, nalazi se na vrhu skupine s omjerom pobjeda i poraza 2-0, a slijede Đoković i Danac Holger Rune s po 1-1.

Đoković je i u svom drugom nastupu u Torinu igrao više od tri sata, i prije dva dana je igrao maratonski meč protiv Runea, tada je 36-godišnji Srbin izašao kao pobjednik, no ovoga puta se nije uspio provući protiv sjajnog 22-godišnjeg Talijana.

Nakon osvojenog prvog seta, Sinner je u dva navrata u "tie-breaku" drugog imao "mini-break" prednosti, no nije uspio završiti posao u dva seta i već sada biti u polufinalu. U trećem setu je Sinner poveo sa 4:2, no odmah u sljedećoj je igri ispustio "break" prednosti, ali je odigrao sjajan "tie-break" u kojem je poveo 5:0 i 6:1 te iskoristio drugu od pet vezanih meč-lopti.

U prvom susretu drugog kola Rune je osvojio prvi bod predajom Grka Stefanosa Tsitsipasa. Odigrali su samo tri gema prije nego što je Grk predao zbog ozljede lakta pri vodstvu Danca 2:1.

Umjesto Tsitsipasa u četvrtak će Đokovićev suparnik biti Poljak Hubert Hurkacz kao prva pričuva, dok će u drugom susretu igrati Sinner i Rune.

ATP Finals, zelena skupina, drugo kolo:
Holger Rune (Danska, 8) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 6) 2:1 - predaja
Jannik Sinner (Italija, 4) - Novak Đoković (Srbija, 1) 7:5, 6:7(5), 7:6(2)

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!