Nogomet

Belgija i Srbija isprobavaju snage uoči završnih okršaja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.11.2023.
Belgija i Srbija isprobavaju snage uoči završnih okršaja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Belgija i Srbija odradit će još po jedan susret u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a kako bi dobilidvije utakmice u ovom reprezentativnom terminu, sastat če se u prijateljskom dvoboju...

Jak prijateljski dvoboj na rasporedu je danas u Leuvenu gdje Belgija dočekuje Srbiju. I jedni i drugi imaju tek po jednu kvalifikacijsku utakmicu do kraja pa će ovaj dvoboj poslužiti obojici izbornika za provjeru i uigravanje.

Igraj na Belgija - Srbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Belgija je i matematički osigurala prolazak na Europsko prvenstvo. Nalazi se na vrhu skupine sa 17 bodova, ima bod više od Austrije koja je također odradila već sedam susreta. Očekuje se da će Belgija na kraju i završiti na prvom mjestu u skupini, u posljednjem kolu igra kod kuće protiv Azerbajdžana i tu ne bi smjela imati problema.

U ovim kvalifikacijama Belgija je upisala pet pobjeda i dva remija, a remi je upisala upravo u posljednjem susretu kod kuće protiv Švedske, najvećeg razočaranja ove skupine.

Srbija pak još uvijek teoretski može ostati bez Europskog prvenstva, ali to je teško za očekivati. Nalazi se u odličnoj poziciji i sama odlučuje o svojoj sudbini.

U prošlom kolu kod kuće protiv Crne Gore imala je ključan dvoboj i da je u tom susretu izgubila, već bi bilo problema. Tada bi Crna Gora bila u boljoj situaciji, ali ovako Srbija drži ključeve prolaza.

Da se to ne bi dogodilo, morala bi upisati poraz u posljednjem kolu kod kuće protiv Bugarske, a Crna Gora bi morala svladati i Litvu i Mađarsku. Inače ovaj prijateljski dvoboj trebao je biti odigran u Bruxellesu, ali je zbog loših vremenskih uvjeta prebačen u Leuven i igrat će se iza zatvorenih vrata.

Što su rekli

Domenico Tedesco, izbornik Belgije: "Naš prioritet je dvoboj protiv Azerbajdžana sljedeći tjedan, ali želimo pobjedu i protiv Srbije, naravno. Međutim to nam je ipak manje bitno u ovom trenutku. Vidjet ćemo što se tiče sastava, imamo ozlijeđenih igrača."

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Imamo tešku utakmicu s jakom selekcijom poput Belgije. Možda je ta utakmica u nezgodnom trenutku, jer nam je fokus na dvoboju s Bugarskom, ali u Belgiji ćemo podijeliti minutažu. Igrat ćemo najbolje što možemo, bez obzira što ćemo fizički biti tamo, a psihički u Leskovcu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Leuven, 20:45

Sudac: Barbu (Rumunjska)

Prošli međusobni dvoboj

Belgija i Srbija prošli put su se susrele prije deset godina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Belgija je slavila s 2:1 golovima De Bruynea i Fellainija, a Kolarov je bio strijelac za Srbiju.

Prognoza

Belgija je kvalitetnija i favorit, ali dosta toga će ovisiti o sastavima za koje će se izbornici odlučiti te kako će podijeliti minutažu.

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!