Nogomet

Izvršni direktor Manchester Uniteda napušta klub

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 15.11.2023.
Izvršni direktor Manchester Uniteda napušta klub
Foto: EPA

Manchester United poslao je službeno priopćenje u kojem stoji da će klub napustiti izvršni direktor Richard Arnold. Na njegovo će mjesto privremeno doći Patrick Stewart...

Izvršni direktor Manchester Uniteda Richard Arnold podnijet će ostavku, priopćio je klub iz Premier lige u srijedu, uoči najavljene prodaje udjela kluba britanskom milijarderu Jimu Ratcliffeu.

Igraj na engleski FA kup SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Glavni savjetnik i direktor odbora Patrick Stewart, koji je u klubu više od 17 godina, postat će privremeni izvršni direktor.

Ovaj potez dolazi usred neizvjesnosti oko budućeg vlasništva britanskog nogometnog kluba nakon što je američka obitelj Glazer prošle godine rekla da razmatra opcije za 20-erostrukog engleskog prvaka, uključujući novo ulaganje ili potencijalnu prodaju.

Arnold je imenovan izvršnim direktorom prije manje od dvije godine, kada je preuzeo dužnost od izvršnog potpredsjednika Eda Woodwarda i popunio mjesto koje je ostalo upražnjeno od 2013. godine. Sa zadatkom da oživi bogatstvo kluba, Arnold je u travnju prošle godine doveo trenera Erika ten Haga, koji je također bio pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci zbog slabe igre kluba.

Reuters je u listopadu izvijestio da bi Ratcliffe platio više od 1.5 milijardi dolara za 25 posto udjela u Unitedu da njegovu ponudu za kultni nogometni klub prihvati obitelj Glazer koja ga kontrolira. Glazerovi još nisu postigli dogovor s Ratcliffeom, ali očekuje se da će jedan biti finaliziran između dviju strana u nadolazećim tjednima, rekao je izvor za Reuters ranije ovog mjeseca.

Sky News prvi je u srijedu izvijestio o promjenama uprave. Imenovanje Patricka Stewarta za privremenog glavnog izvršnog direktora omogućilo bi Unitedovim novim zajedničkim vlasnicima identificirati pravog, dugoročnog kandidata za vođenje kluba, izvijestio je Sky News pozivajući se na jedan izvor.

Arnold će pružiti "prijelaznu potporu" do kraja prosinca, rekao je klub, i počet će tražiti stalnog izvršnog direktora, objavio je United.

FOTO: EPA/Peter Powell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!