Rukomet

Kielce dolazi u Zagreb, hrvatski prvak nada se povratku na pobjedničke staze

Branimir Korać • četvrtak, 16.11.2023.
Kielce dolazi u Zagreb, hrvatski prvak nada se povratku na pobjedničke staze
Foto: Dario Grzelj/HINA

Vrlo težak posao je pred rukometašima Zagreba. U sedmom kolu skupine A Lige prvaka, danas će ugostiti momčad Kielcea...

Nakon pobjeda protiv Kolstada i Eurofarma te remija protiv Aalborga, Zagreb je u prošlom kolu tijesno izgubio u gostima kod Szegeda. Imao je za čim žaliti, odigrao je većim dijelom dobru utakmicu i imao je priliku za dobar rezultat. Međutim u završnici nije izdržao.

Igraj na Zagreb - Kielce na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šteta jer bi mu ta pobjeda, pa čak i bod iz tog susreta puno značili u borbi za osminu finala. Ovako se čini da će do samog kraja voditi žestoku bitku nakon što je propustio Szeged gurnuti u još dublju krizu i pobjeći mu na veliku prednost.

Prilika za nove bodove je već danas, ali bit će jako teško. U Arenu Zagreb dokazi Kielce, jedna od najjačih europskih momčadi, momčad koja je fantastično pokrivena na svim pozicijama i kojoj je jako teško pronaći manu.

Kielce je imao određenih problema s ozljedama i to se osjetilo na rezultatima,. Poljaci su uz tri pobjede upisali i dva poraza i remi. Tu i Zagreb vidi svoju priliku, Kielce je pokazalo da nije nedodirljivo i Zagreb će ga pokušati iznenaditi.

Talant Dujšebaev morat će pronaći odgovor na Zagrebovu odličnu obranu koja jako dobro funkcionira ove sezone, a veliku pomoć daje prvenstveno mladi Matej Mandić na vratima. U grupnoj fazi Lige prvaka Zagreb je primio najmanje pogodaka među svim sudionicima.

U ovom susretu bit će hendikepiran jer na klupi neće biti Nenada Šoštarića, momčad će ponovno voditi Andrija Nikolić koji je već potvrdio da se na njega može osloniti.

Što su rekli

Andrija Nikolić, pomoćni trener Zagreba: "Kielce je odlična ekipa, prepuna sjajnih pojedinaca, vođena od velikog trenera i njihovi rezultati zadnjih godina dovoljno govore o tome o kakvoj je momčadi riječ. Ono što njima ne ide u prilog jest činjenica da su igrali prošli tjedan u Saudijskoj Arabiji na Super Globe turniru i da se nisu imali previše vremena spremati za ovaj susret. Putovanje natrag u Kielce u ponedjeljak, pa u srijedu novo za Zagreb sigurno da će im otežati situaciju."

Talant Dujšebaev, trener Kielcea: "Ne očekujem laganu utakmicu, posebno jer gostujemo u Zagrebu. Zagrebova obrana je impresivna, to su sve dvometraši od 100 kilograma. Moramo napraviti sve da nekako razbijemo taj zid."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Arena, 18:45

Suci: Amar Konjičanin, Dino Konjičanin (BiH)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici prošli put su se susreli dva puta u studenom 2016. godine. Oba puta Zagreb je poražen i to 26:23 kod kuće i 29:25 u gostima.

Prognoza

Kielce je apsolutni favorit, ali Zagreb ove sezone izgleda bolje nego prošlih i može napraviti štete i Poljacima pa im uzeti i bodove.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!