Nogomet

BiH nije favorit protiv Luksemburga, ali jako želi tu pobjedu

Branimir Korać • četvrtak, 16.11.2023.
BiH nije favorit protiv Luksemburga, ali jako želi tu pobjedu
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina izgubila je sve šanse u borbi za prolaz na Europsko prvenstvo kroz ove kvalifikacije i jedina su joj nada još dodatne kvalifikacije. Bez obzira na to, pokušat će slaviti protiv Luksemburga...

Ne tako davno da je netko rekao da će Bosna i Hercegovina dva kola prija kraja kvalifikacija već otpasti iz utrke za prolaz na Euro, a da će Luksemburg u istoj skupini još uvijek imati šanse, teško bi bilo za povjerovati.

Igraj na Luksemburg - BiH na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, BiH već duže vrijeme ima problema i ne igra dobrom rezultati jednako tako nisu dobri, a u ovim kvalifikacijama ima već trećeg izbornika. To dovoljno pokazuje koliko su zadovoljni napravljenim. U kvalifikacije je reprezentaciju poveo Faruk Hadžibegić, pa je on otišao, a reprezentaciju preuzeo Meho Kodro koji je rekordno kratko bio na klupi da bi sada momčad vodio Savo Milošević.

Takve stalne promjene ne pomažu reprezentaciji, situacija je toliko apsurdna da svaka utakmica može biti posljednja za izbornika i igrači niti sami ne mogu biti sigurni da će ostati na klupi.

S druge strane Luksemburžani uživaju, koriste uzlet njihove reprezentacije koja je u ovim kvalifikacijama upisala po tri pobjede i poraza te dva remija. Oba poraza stigla su protiv Portugala koji mu je nanio ružne poraze 6:0 i 9:0. Ako se maknu ta dva susreta, Luksemburg ima gol razliku 8:3.

Nikada nije bio ovako visoko i sa živim šansama za prolaz i pokušat će to iskoristiti. Za skok s trećeg na drugo mjesto treba pobjede protiv BiH i Lihtenštajna te poraze Slovačke old Islanda i Portugala.

Što su rekli

Savo Milošević, izbornik BiH: "Ovdje će nam biti bitno da se pripremimo za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu. To je također nešto što se mora utrenirati. Sigurno da nam je ovo bitna utakmica jer moramo imati jasnu sliku što je to što trebamo raditi u ožujku. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve."

Mjesto, vrijeme, sudac

Luksemburg, Stade de Luxembourg, 20:45

Sudac: Treimanis (Latvija)

Prošli međusobni dvoboj

Luksemburg je šokirao BiH u Zenici i slavio je s 2:0. Strijelci su bili Borges Sanchez i Sinani.

Prognoza

BiH je bez Džeke i Pjanića i bez grama samopouzdanja. Domaćin je bliži poobjedi.

FOTO: EPA/FEHIM DEMIR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!