Nogomet

Argentina upisala prvi poraz od Svjetskog prvenstva, Brazil ponovno pokleknuo

Petar Jenjić • petak, 17.11.2023.
Argentina upisala prvi poraz od Svjetskog prvenstva, Brazil ponovno pokleknuo
Foto: EPA

Odigrano je pet utakmica južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. Poraze su upisali i Argentina i Brazil od kojih su bolji bili Urugvaj odnosno Kolumbija...

U dvoboju dvije ekipe bez pobjede, Bolivija je na domaćem terenu bila bolja od Perua s 2:0. Prvi pogodak postigao je Henry Vaca u 20. minuti, a drugi Ramiro Vaca tri minute prije kraja susreta.

Igraj na južnoameričke kvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi put još od prvog kola Svjetskog prvenstva i poraza od Saudijske Arabije, Argentina nije izgubila utakmicu, a to se dogodilo noćas na La Bomboneri u Buenos Airesu.

U goste je svjetskom prvaku stigao Urugvaj koji pod vodstvom Marcela Bielse ostvaruje dobre rezultate. Nakon slavlja protiv Brazila 2:0, sada su istim rezultatom svladali još jednog velikog rivala.

Do pobjede ih je predvodio Ronald Araujo koji je momčad doveo u vodstvo pretkraj prvog dijela, da bi tri boda osigurao Darwin Nunez u 87. minuti.

Drugi uzastopni poraz, a treću utakmicu bez pobjede, upisao je Brazil koji je gostovao kod Kolumbije. Domaćin je preokretom stigao do pobjede od 2:1.

Gosti su poveli u četvrtoj minuti preko Gabriela Martinellija, ali u drugom poluvremenu, od 75. do 79. minute, Luis Diaz zabio je dva gola za potpuni preokret domaće ekipe koja sada ima devet bodova.

Dvoboj Venezuele i Ekvadora završio je bez pogodaka. Domaćin je tako došao do osam bodova u skupini, dok gost ima tri manje.

Rezultatom 0:0 završio je i dvoboj Čilea i Paragvaja, ali vidjeli smo dva isključenja. Prvo je kod gostiju u 44. minuti crveni karton zaradio Robert Rojas, da bi u 88. isključen bio i Victor Felipe Mendez na drugoj strani.

Kvalifikacije za SP, 5. kolo:
Bolivija - Peru 2:0
Venezuela - Ekvador 0:0
Argentina - Urugvaj 0:2
Kolumbija - Brazil 2:1
Čile - Paragvaj 0:0

FOTO: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!