Ostali sportovi

Već prvog dana medalja: Ana Viktorija Puljiz brončana na Europskom prvenstvu do 23 godine

Sportnet, Branimir Korać • petak, 17.11.2023.
Već prvog dana medalja: Ana Viktorija Puljiz brončana na Europskom prvenstvu do 23 godine

11 hrvatskih predstavnika otputovalo je na Europsko U23 judo prvenstvo koje se održava u Njemačkoj. Od 17. do 19. studenog, Potsdam će ugostiti 310 judaša i judašica iz 37 različitih država...

Već prvog dana natjecanja na tatami MBS Arene zakoračilo je četiri natjecatelja iz Hrvatske. 21-godišnja Ana Viktorija Puljiz (JK Solin) najbolje je prošla i osvojila brončanu medalju u kategoriji -52kg.

Puljiz je u borbi za broncu svladala Nizozemku Franku van der Salm, protiv koje je od samog početka borbe preuzela inicijativu, dominirala te u konačnici slavila s razlikom od dva wazarija.

"Na kraju dana jako sam sretna i zahvalna što imam još jednu medalju s Europskog prvenstva. Smatram da sam, gledajući cijelokupni dan, zadovoljna borbama. Polufinalne borbe mi je jako žao, jer sam propustila priliku koju sam trebala iskoristiti, ali drago mi je da sam nekako uspjela to ostaviti sa strane, ući hladne glave u borbu za treće mjesto i osvojiti tu brončanu medalju", kazala je Puljiz.

Status prve nositeljice turnira u jutarnjem djelu natjecanja donio joj je prvo slobodno kolo. U drugom kolu bila je bolja od Španjolke Laure Gomez Anotne, a u četvrtfinalu je pobijedila Britanku Talum Keen. Poraz je upisala protiv predstavnice Bugarske, Gabriele Dimitrove.

"Još jedna europska medalja, deseta europska medalja za Anu Viktoriju i za mene kao trenera. Došli smo po zlato, očekivali smo zlato, no, minutu i pol loše borbe u polufinalu ju je koštalo. Kasnije se Viki skoncentrirala i odradila opet odličnu borbu za treće mjesto i osvojila još jednu europsku medalju. To je pokazalo da smo na pravome putu, nastavljamo se dalje spremati za IJF Grand Slam Tokio i OI u Parizu", dodao je za kraj Dragan Crnov.

Danas su se uz Puljiz borili Nikola Zorotović (-66kg), Nina Simić i Katarina Krišto (-63kg), ali su zaustavljeni već u prvoj borbi svojih težinskih kategorija.

Sutra se nastavlja natjecanje u 10:30 sati, a na rasporedu su kategorije seniorki -70kg, -78kg, +78kg odnosno seniora -81kg, -90kg, -100kg, +100kg. Među sedam natjecatelja koji sutra izlaze na tatami su u Bruno Capan (-81kg), Dominik Rožić (-81kg), Josip Bulić (-90kg), Ivan Rozga (-100kg), Karla Kulić (-70kg), Nika Jakuš (+78kg) i Marćelina Vranješ (+78kg).

FOTO: Gabi Juan (EJU)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!