Zimski sportovi

Maple Leafsi svladali Wild u posljednjoj utakmici u Stockholmu

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.11.2023.
Maple Leafsi svladali Wild u posljednjoj utakmici u Stockholmu
Foto: EPA

Hokejaši Toronto Maple Leafsa u nedjelju su svladali Minnesotu Wild s 4:3 u produžetku posljednje od četiri utakmice sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL) kojima je domaćin bio Stockholm.

Dvoboj je odigran u Avicii Areni u sklopu NHL Globalne serije, a u dvorani se okupilo 13.356 gledatelja.

Igraj na utakmice NHL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Navijači Minnesote su drugi dan ostali razočarani, jer je njihova momčad na ovom europskom izletu i drugi put poražena nakon osnovnih 60 minuta utakmice. U subotu su izgubili od Ottawa Senatorsa u raspucavanju nakon što je rezultat u osnovnom dijelu bio 1:1.

Minnesota je protiv Toronta povela već u trećoj minuti pogotkom Jona Merrilla, da bi Maple Leafsi odgovorili s tri uzastopna pogotka. Auston Matthews je u 13. minuti iskoristio igrača više, a Matthew Knies je u 19. minuti doveo Toronto u vodstvo. U drugoj trećini nije bilo pogodaka, da bi u 45. minuti Morgan Rielly donio dva gola prednosti Torontu.

Minnesota je vrlo brzo neutralizirala taj zaostatak te zahvaljujući pogocima Jacoba Middletona u 47. minuti i Matsa Zuccarella u 49. minuti izjednačila na 3:3, što je bio rezultat na kraju osnovnog dijela utakmice.

No, do drugog boda je došla momčad iz Toronta, a zasluge za to pripadaju Williamu Nylanderu, jednom od trojice švedskih hokejaša koji su na ovoj utakmici bili u sastavu Maple Leafsa. On je postigao pogodak nakon 3:09 minuta igre u produžetku.

Torontu je ovo bila četvrta pobjeda u nizu, a druga u Stockholmu, gdje su Maple Leafsi u petak s 3:2 svladali Detroit Red Wingse. S 22 boda iz 17 utakmica Toronto se nalazi na trećem mjestu u Atlantskoj diviziji, a četvrtom u Istočnoj konferenciji.

Minnesota je u nedjelju doživjela peti uzastopni poraz pa je s 14 bodova iz 17 nastupa na šestom mjestu u Centralnoj diviziji i 12. u Zapadnoj konferenciji.

FOTO: EPA/Henrik Montgomery

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!