Košarka

Dubrovčani bez šanse: 'Zadar je pokazao dominaciju u svakom segmentu, nismo mogli odgovoriti'

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.11.2023.
Dubrovčani bez šanse: 'Zadar je pokazao dominaciju u svakom segmentu, nismo mogli odgovoriti'

Zadar je nastavio s odličnim igrama u prvenstvu te je uvjerljivo slavio i protiv Dubrovnika. Za goste je dolazak na Višnjik bio put bez nade...

Zadar je upisao vrlo uvjerljivu 98:59 pobjedu protiv Dubrovnika, a trener Danijel Jusup nakon susreta bio je zadovoljan onim što su napravili njegovi igrači.

Igraj na hrvatsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zadovoljan sam utakmicom. Dobro smo odigrali obranu, s tim da su imali 16 napadačkih skokova, trebali smo biti malo bolji u tom defenzivnom skoku. Bili smo rastrčani, dobro smo stajali na parketu, radimo i idemo dalje."

Dobru utakmicu odigrao je Patrik Jambrović koji je također bio zadovoljan kako je Zadar stigao do ove pobjede.

"Znali smo da Dubrovnik može biti neugodan, igraju dosta dobro, pripremili smo se za njih. Ključno je bilo odigrati obranu jer se iz nje prenose lagani poeni. Gradili smo vodstvo korak po korak, obranu po obranu i tako pobijedili. Super smo klapa, podržavamo se, pokušavamo ispraviti jedne druge kad pogriješimo i to je jedini način na koji možemo napredovati kao momčad."

Na klupi Dubrovnika sjedi Ivan Perinčić koji je jedno vrijeme vodio i Zadar.

"Zaslužena pobjeda Zadra, koji ima daleko najveću širinu, 11 igrača u rotaciji što nema nijedan klub. Nama je bila dobra škola da vidimo kako trebamo raditi, prošle godine igrali smo drugu razinu košarke. Ovakav intenzitet kontakta nismo imali, igrali smo s Cibonom i Splitom, ali Zadar je razina više, s neobičnom igrom bez playmakera. Bila je ideja da dam više minuta igračima koji su nešto manje igrali, imamo pred sobom dvije važne utakmice protiv Alkara i Depolink Škrljeva. Naš je budžet skroman, cilj nam je da ostanemo u Premijer ligi i da steknemo iskustvo za sljedeću godinu. Levi nije nastupio jer je zbog sudara na treningu s Cvitkovićem dobio devet šavova. On je kod nas inače pokretač svega, prvi kradljivac lopti u ligi, a kada nam jedan igrač ispadne iz rotacije to je puno."

Najbolji igrač Dubovnika u ovoim susretu bio je Filip Vujičić.

"Zadar je pokazao dominaciju u svakom segmentu igre, snazi, brzini, trku, nismo mogli odgovoriti. Kako je utakmica odmicala samo su povećavali prednost. Uvijek je lijepa atmosfera ovdje, znamo kakva je publika, želim Zadru svu sreću u nastavku sezone."

FOTO: KK Zadar

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!