Rukomet

Obrvan: 'Razmišljam isključivo o prvom krugu'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.11.2023.
Obrvan: 'Razmišljam isključivo o prvom krugu'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan najavio je početak priprema uoči Svjetskog prvenstva. Želja je proći do četvrtfinala, ali prije svega treba gledati na prvi krug...

Pripreme uoči početka Svjetskog prvenstva započinju hrvatske rukometašice, a vodit će ih izbornik Ivica Obrvan koji je nedavno preuzeo tu funkciju.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bit ćemo spremni, cure su još igrali važne utakmice jučer. Imamo mali broj dana za rad, odmah ćemo krenuti sutra konkretno slagati za samo prvenstvo. Doći ćemo do vikenda kada imamo dvije prijateljske utakmice, iskristalizirat će se putnice za prvenstvo. Dobro je, ide sve svojim tijekom."

Neke igračice imale su zdravstvenih problema u zadnje vrijeme.

"Nije idealno, ali puno bolje nego ranije. Koliko će se to tjelesno odraziti, vidjet ćemo u sljedećim danima na prvim treninzima, koliko su djevojke spremne na takve napore."

Igračice se dobro poznaju.

"Nećemo mijenjati, nego dodati neke sitnice što budemo smatrali da bude korisno i potrebno. Ono što je dobro, to ćemo zadržati. Automatizmi postoje posebno ako su sve cure na broju. Vidjet ćemo sljedećih pet, šest dana što će biti na treningu."

Na Svjetskom prvenstvu igrat će u skupini sa Senegalom, Kinom i Švedskom.

"Senegal je jedna dobra afrička reprezentacija, bolja od Kine. Dobro je, prije svega, da prve dvije igramo protiv njih, bez podcjenjivanja. Sa Švedskom igramo treće kolo i kandidat je za visok plasman. Razmišljam isključivo o prvom krugu da možemo biti među prve dvije reprezentacije i tako ćemo se pripremati. Najvažnija utakmica prvog kruga je Senegal. Cilj je do četvrtfinala, a za to treba plasman u drugi krug, a u drugom krugu biti među prve dvije. Ako si među osam, onda je gotovo sigurno kvalifikacije za Olimpijske igre. Bit će teško, ali ne i nemoguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!