Nogomet

Dalić: 'Ako bude promjena, neće biti zato što je netko igrao lošije'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.11.2023.
Dalić: 'Ako bude promjena, neće biti zato što je netko igrao lošije'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je press konferenciju uoči posljednje kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo. Na Maksimir stiže Armenija...

Održana je posljednja press konferencija uoči kvalifikacijskog ogleda Hrvatske i Armenije na Maksimiru. Dvoboj je najavio izbornik Zlatko Dalić.

Igraj na Hrvatska - Armenija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Stanje u ekipi, jedino je Pjaca igrač koji neće biti u kadru, osjetio je mišić. Juranović, Sučić i Beljo nisu imali nekih problema i bit će u kadru, krenut će s klupe. Velika utakmica. Nećemo raditi prevelike promjene, nema potrebe za time."

Ponovno zadnje kolo odlučuje o plasmanu.

"Ovaj listopad koštao nas je živaca, spremni smo i puni motiva. To smo pokazali u Latviji, kako smo tu ušli u utakmicu. Treba graditi pobjedu, ne smijemo dopustiti priliku protivniku. Pitanje je kad ćemo zabiti gol, protivnik nema nikakve šanse za plasman i dolazi se nadigravati. U Armeniji smo igrali dobro, stvarali šanse, ali nismo ih zabijali. Fokusirani smo samo na sebe, nas zanima samo naša utakmica, htio sam da ovisimo sami o sebi i pri tome stojim i sada. Tih šest bodova i onda je to to."

Bit će nekih promjena, ali ne zato jer je netko igrao lošije.

"Oba stopera bila su dobra u Latviji. Nije protivnik toliko kvalitetan, ali nisu stvorili šansu. Gvardiol je igrao dobro prvih pola sata, kasnije je bilo nekih grešaka. Ako bude promjena, neće biti zato što je netko igrao lošije, već iz taktičkih razloga."

Zelarjan igra kod Slavena Bilića i jako je opasan igrač.

"Mi smo postali meta manjih reprezentacija, žele sebi dignuti cijenu i to je njima put. Armenija ima bolju reprezentaciju, ima dosta dobrih, živahnih igrača, posebno prema naprijed, kao što je Zelarjan. Igra dobro, u dobroj formi. Nismo zvali Slavena, znamo gdje je opasnost. S naše strane moramo krenuti kao i protiv Latvije, odmah se postaviti kao apsolutni favoriti. Ne dopustiti protivniku šanse koje nam mogu biti pogubne, iz nekog prekida i kontre. Moramo voditi računa o tome, imati sigurnost u dodavanju, ne ići u prevelik rizik."

Utakmica se igra u utorak na Maksimiru od 20:45 sati. Kapacitet je rasprodan.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!