Nogomet

Dan gostiju u afričkim kvalifikacijama, domaćini bez pobjede

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.11.2023.
Dan gostiju u afričkim kvalifikacijama, domaćini bez pobjede
Foto: EPA

Odigrano je šest utakmica drugog kola afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu. U njih čak pet slavili su gosti, a jedna je utakmica završila remijem...

Nakon remija u prvoj utakmici, Gvineja Bisau je u ulozi gosta pobijedila Džibuti s 1:0, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Mauro Rodrigues u 39. minuti. Gosti su od 82. minute igrali s igračem manje nakon drugog žutog kartona Houboulanga Mendesa.

Igraj na afričke kvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do druge pobjede stigla je Obala Bjelokosti koja danas nije bila toliko uvjerljiva kao protiv Sejšela (9:0). Kao gost je slavila kod Gambije s 2:0, a strijelci su bili Christian Kouame i Seko Fofana.

Maksimalan učinak zadržala je Ekvatorijalna Gvineja koja je ponovno slavila s 1:0. Danas je u gostima kod Liberije pobjedu opet donio Emilio Nsue koji je zabio u devetoj minuti. Domaćin je ostao s igračem manje u završnici prvog dijela nakon isključenja Nohan Kenneh.

Do prve pobjede u kvalifikacijama stigao je Madagaskar koji je u gostima slavio protiv Čada s 3:0. Dva gola zabio je Njiva Rakotoharimalala, dok je jedan dodao Loic Lapoussin.

Prve bodove osvojila je Kenija koja je bila gost Sejšelima i svladala ih s 5:0. Prva dva gola postigao je Michael Olunga, nakon čega su poentirali Massoud Juma, Ronney Onyango i Benson Omala.

Jedini remi vidjeli smo u dvoboju u kojem su igrali Mali i Srednjoafrička Republika. Završilo je rezultatom 1:1. Domaćin je poveo preko Kamoryja Doumbije u 76., da bi tri minute kasnije gosti izjednačili golom Geoffreyja Kondogbije.

Afričke kvalifikacije, 2. kolo:
Džibuti - Gvineja Bisau 0:1
Gambija - Obala Bjelokosti 0:2
Liberija - Ekvatornijalna Gvineja 0:1
Čad - Madagaskar 0:3
Mali - Srednjoafrička Republika 1:1
Sejšeli - Kenija 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!