Nogomet

Kontroverzna situacija u Leverkusenu, jesu li Ukrajinci oštećeni? Mišljenja su podijeljena

Mihaela Bradovski • utorak, 21.11.2023.
Kontroverzna situacija u Leverkusenu, jesu li Ukrajinci oštećeni? Mišljenja su podijeljena
Foto: EPA

Dosta bure podigla je situacija iz sudačke nadoknade dvoboja u Leverkusenu između Ukrajine i Italije. Ukrajinci su tražili kazneni udarac, ali sudac Manzano nije se oglasio...

Dvoboj odluke igrali su Ukrajina i Italija, a računica uoči susreta bila je jasna. Ukrajina je trebala pobjedu za odlazak na Europsko prvenstvo, a Italiji je bio dovoljan i bod. U tvrdoj utakmici pogodaka nije bilo, a onda je došla sudačka nadoknada u kojoj se dogodila kontroverzna situacija.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon dvoboja Mihaila Mudrika i Bryana Cristantea, Chelseajev Ukrajinac završio je na travi, a Jesus Gil Manzano pokazao je da se igra nastavi. Očekivalo se da će ga VAR pozvati na pregled snimke, no to se nije dogodilo.

Ukrajinski izbornik Sergej Rebrov nakon susreta nije previše kritizirao tu odluku, ali je istaknuo kako je po njemu kazneni udarac postojao.

"Mislio sam da je kazneni udarac, ali tu su sudac i VAR, nismo mi ti koji donosimo odluku je li nešto za kazneni udarac ili ne. Sudac je smatrao da nije bio, a nije ga niti VAR pozvao da potvrdi odluku", nije tražio teške riječi Rebrov.

Niti Oleksandr Zinčenko nije se hvatao za kazneni udarac.

"Iskreno, nisam pogledao snimku. Rezultat je već poznat i ne volim komentirati sudačke odluke. Dečki su komentirali u svlačionici, ali to je za mene već prošlost."

Bivši ukrajinski izbornik Leonid Burjak smatra kako je tu možda ključnu ulogu odigrao ugled Talijana.

Spornu situaciju pogledajte ovdje.

"Suci nisu pregledavali snimku što znači da je po njima tu sve bilo čisto. U tom slučaju priliku bi dobila manje ugledna reprezentacija, ali to je Italija, kako bi bilo moguće da Italija ne ide na Europsko prvenstvo."

Talijanski veznjak Davide Frattesi smatra kako to nije bio očit prekršaj.

"Nije mi to izgledalo tako očito. Iz jednog kuta se čini da je kontakta bilo, a iz drugog da ga je jedva bilo."

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!