Nogomet

Šegrt slavio s Tadžikistanom, porazi Štimca i Ivankovića

Petar Jenjić • utorak, 21.11.2023.
Šegrt slavio s Tadžikistanom, porazi Štimca i Ivankovića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su u punom jeku. Hrvatski treneri upisali su pobjedu, remi i dva poraza...

U skupini G do prve pobjede stigao je Tadžikistan kojeg vodi Petar Šegrt. Slavio je na gostovanju kod Pakistana sa 6:1. Dva puta zabio je Kamolov, dok su po jedan dodali: Soirov, Umarbaev, Panshanabe i Samiev. Sada je na četiri boda, dok je Pakistan bez ijednog.

Igraj na Hrvatska - Armenija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Skupina D donijela je dvoboj Tajvana i Malezije, a gosti su ostali na maksimalnom učinku pobjedom od 1:0. Jedini strijelac bio je Lok u 72. minuti.

U drugom susretu skupine Oman je pod vodstvo Branka Ivankovića upisao prvi poraz. Na gostovanju kod Kirgistana izgubio je pogotkom Abdurahmanova iz 49. minuti. Na vrhu je Malezija sa šest bodova, Oman i Kirgistan imaju tri, a Tajvan je bez boda.

Libanon, kojeg vodi Nikola Jurčević, upisao je i drugi remi u skupini I. Nakon 0:0 protiv Palestine, danas su odigrali 1:1 u gostima kod Bangladeša. Pogotke su postigli Osman i Morsalin.

Australija je slavila kao gost Palestine s 1:0, a gol vrijedan ostanka na maksimalnom učinku zabio je Harry Souttar u 18. minuti. Klokani su na šest bodova, Libanon ima dva, a Palestina i Bangladeš po jedan.

U skupini C Južna Koreja slavila je u gostima kod Kine s 3:0 i ostavila je na tri boda. Dva pogotka postigao je Heung-Min Son u prvom poluvremenu, a jedan je u drugom dodao Seung-Hyun Jung.

Iran je vodio 2:0 u gostima kod Uzbekistana pogocima Rezaeiana i Taremija, ali bod domaćima donijeli su Urunov i Sergejev. Obje ekipe sada su na četiri boda.

Katar je opravdao ulogu favorita i slavio u gostima kod Indije koju vodi Igor Štimac. Slavio je s 3:0, a strijelci su bili Meshaal u 4., Almoez Ali u 47. i Abdurisag u 86. minuti.

Indija je tako ostala na tri boda, Katar ima šest, dok Kuvajt i Afganistan nemaju bodova, ali tek trebaju odigrati svoju utakmicu.

Azijske kvalifikacije:
Pakistan - Tadžikistan 1:6
Mianmar - Sjeverna Koreja 1:6
Filipini - Indonezija 1:1
Bangladeš - Libanon 1:1
Hong Kong - Turkmenistan 2:2
Tajvan - Malezija 0:1
Kina - Južna Koreja 0:3
Vijetnam - Irak 0:1
Singapur - Tajland 1:3
Uzbekistan - Iran 2:2
Nepal - Jemen 0:2
Indija - Katar 0:3
Kirgistan - Oman 1:0
Palestina - Australija 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!