Nogomet

Yazici srušio sve nade Velšanima, Rumunji osvojili skupinu

Petar Jenjić • utorak, 21.11.2023.
Yazici srušio sve nade Velšanima, Rumunji osvojili skupinu
Foto: EPA

Završena je grupna faza kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a večeras je ostalo samo pitanje tko će iz skupine D otići u Njemačku. To je Hrvatska koja je svladala Armeniju, a zbog toga je izvisio Wales koji je remizirao s Turskom...

Skupina B

Grčka - Francuska 2:2

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuska je do vodstva stigla u finišu prvog dijela, točnije u 42. minuti. Zabio je Randal Kolo Muani, a asistencija se piše Olivieru Giroudu.

Grci su poravnali u 56. minuti preko Anastasiosa Bakasetasa, a preokret je kompletirao Fotis Ioannidis pet minuta kasnije. Francuzima je bod donio Youssouf Fofana u 74. minuti.

Gibraltar - Nizozemska 0:6

Gosti su do vodstva stigli u desetoj minuti kada je poentirao Calvin Stengs kojeg je proigrao Joey Veerman. Na 2:0 podebljao je Mats Wieffer, na asistenciju Teuna Koopmeinersa, u 23. minuti, da bi upravo igrač Atalante zabio za 3:0 u 38. minuti.

Novi pogodak stigao je u 50. minuti, a ponovno je zabio Stengs koji je kompletirao hat-trick 12 minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Cody Gakpo.

Francuska je skupinu zaključila na 22 boda, Nizozemska s 18, Grčka je došla do 13, Irska je ostala na šest, a Gibraltar na nuli.

Skupina D

Wales - Turska 1:1

Nadao se Wales da može do pobjede, a Armenija izvući barem bod protiv Hrvatske, no ništa od toga nije se dogodilo. Turska je došla do remija 1:1 i tako s prvog mjesta ide na Euro.

Velšani su poveli već nakon osam minuta igre, a tada je poentirao Neco Williams na asistencija Harryja Wilsona. Tako je stigao do svog prvog pogotka ove sezone.

Sve nade Velšanima srušio je Yusuf Yazici iz kaznenog udarca u 70. minuti, a do kraja se rezultat nije promijenio.

Skupina I

Andora - Izrael 0:2

Izraelci su poveli nakon nešto manje od pola sata igre, a u strijelce se upisao Anan Khalaili. Kasnije je taj pogodak pripisan Joanu Cervosu koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Pobjedu je potvrdio Gadi Kinda u drugom poluvremenu.

Kosovo - Bjelorusija 0:1

Dmitrij Antilevskij je zabio za vodstvo Bjelorusa u 43. minuti susreta, a u ostatku susreta nije se promijenio rezultat.

Rumunjska - Švicarska 1:0

Rumunjska je povela u 50. minuti susreta preko Denisa Alibeca kojem je asistirao Olimpiu Vasile Morutan. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Skupina I tako je zaključena s prvim mjestom Rumunjske s 22 boda, Švicarska je završila druga sa 17, Izrael treći s 15, a nakon toga slijede Bjelorusija s 12, Kosovo s 11 i Andora s dva boda.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

EP 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Grčka2:2Francuska
Gibraltar0:6Nizozemska
1Francuska 829:3+2622
2Nizozemska 817:7+1018
3Grčka 814:8+613
4Irska 89:10-16
5Gibraltar 80:41-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!