Nogomet

Zrinjski i Široki Brijeg odrađuju zaostatak, Ivanković debitira na klupi domaćina

Branimir Korać • srijeda, 22.11.2023.
Zrinjski i Široki Brijeg odrađuju zaostatak, Ivanković debitira na klupi domaćina
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Reprezentacije su odradile svoj dio posla i vraćamo se klupskom nogometu. Već danas na rasporedu je vrlo zanimljiv dvoboj između Zrinjskog i Širokog...

Zrinjski i Široki trebali su se sastati u šestom kolu Premijer lige BiH, ali taj susret je odgođen i bit će odrađen danas. Za dvoboj se trebao pripremati Krunoslav Rendulić, ali on je u međuvremenu napustio klupu Zrinjskog i danas će na njoj debitirati Mario Ivanković.

Igraj na Zrinjski - Široki Brijeg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bez obzira na sjajne rezultate koje je ostvario sa Zrinjskim, Rendulić se našao pod pritiskom. Igranje istovremeno Europe i prvenstva nešto je na što klubovi iz BiH nisu baš navikli i Zrinjski je imao u domaćem prvenstvu oscilacija.

Ipak, prošlo kolo i bolan poraz od Veleža u derbiju s 3:0, ponovno je aktualizirao pitanje ostanka Rendulića na klupi i u konačnici došlo je do razlaza. Spominjala su se brojna imena, jedno vrijeme jako dobro su kotirali Stjepan Tomas i Samir Toplak, no u konačnici je na klupu došao Ivanković.

Ivanković sam za sebe kaže kako je prijelazno rješenje, ali nerijetko se znalo dogodilo da "prijelazno" rješenje postane "trajno", ovisno o rezultatima pa će tako i sada dosta ovisiti kakve će novi trener ostvarivati rezultate.

Zrinjski je preuzeo na trećem mjestu na ljestvici sa sedam bodova manje od vodećeg Borca iz Banja Luke, ali Borac ima i utakmicu više. Pobjeda u ovom susretu ponovno bi vratila dobro raspoloženje u redove mostarskog kluba.

Široki u posljednje vrijeme ima problema i malo je izgubio onu dobru formu s kojom je ušao u sezonu. U posljednja tri kola Široki je osvojio ukupno tek jedan bod.

Što su rekli

Mario Ivanković, trener Zrinjskog: "Iskreno, imao sam neke naznake kada je došlo do Krunine smjene da ću ući u taj novi stručni stožer kao pomoćnik, ali slijed događanja je takav da nas je dočekala ova vijest na sastanku. Ja sam neko prijelazno rješenje, normalno, uvijek postoji mogućnost da se nama otvore vrata uz neku dozu sreće. Odradili smo dva treninga, spremni smo za utakmicu."

Marijan Budimir, trener Širokog: "Žao mi je što nismo igrali u rujnu, iz dva razloga, jer smo bili smo u jako dobroj formi i bili smo kompletni, a kada smo bili kompletni zauzimali smo pozicije u samome vrhu. Nama je svaki igrač bitan i nemamo toliko široki kadar kao naš protivnik. Nažalost, ovaj put smo hendikepirani neigranjem nekolicine igrača. Imamo svoje adute, ne idemo s bijelom zastavom u Mostar. Idemo odigrati dobru, mušku utakmicu i vjerujem kako ćemo na kraju izaći s pozitivnim ishodom."

Mjesto, vrijeme, sudac

Mostar, Stadion pod Bijelim Brijegom, 18:00

Sudac: Antoni Bandić

Prošli dvoboj

U prošlom susretu Zrinjski je slavio protiv Širokog Brijega s 3:1. Nemanja Bilbija bio je dvostruki strijelac, a jedan pogodak dodao je Kristijan Stanić. Strijelac za Široki Brijeg bio je Cyrille Kpan.

Prognoza

Zrinjski je definitivno bolja momčad i ovdje je favorit. Promjena trenera sigurno će se odraziti na momčad koja je odigrala vrlo loše protiv Veleža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!