Košarka

Le Mans nema izbora, mora pokušati uzeti puni plijen protiv neporažene Unicaje

Branimir Korać • srijeda, 22.11.2023.
Le Mans nema izbora, mora pokušati uzeti puni plijen protiv neporažene Unicaje
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Fibina Liga prvaka došla je do četvrtog kola u kojem u skupini A lider Unicaja ide u goste Le Mansu. Francuzi su u prva tri kola upisali već dva poraza i ne smiju si priuštiti i treći...

Odlično otvaranje grupne faze za Le Mans već je zaboravljen nakon što su ga potisnula dva poraza. Ta uvjerljiva pobjeda protiv grčkog Peristerija 96:68 dala je naznaku da Francuzi mogu otići daleko ove sezone, međutim nakon toga uslijedila su dva poraza za spuštanje na zemlju.

Igraj na Le Mans - Unicaja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poraz u Malagi kod Unicaje nije nikoga iznenadio, Unicaja ima i ove sezone vrlo kvalitetnu momčad i jača je od Le Mansa. Pravo razočaranje uslijedilo je u prošlom kolu u kojem je Le Mans visoko poražen na svom parketu od mađarskog Szombathelyja (81:63).

Nakon tog poraza Francuzi se moraju vaditi protiv Unicaje, što neće biti nimalo lako. U međuvremenu su uvjerljivo slavili u prvenstvu protiv skromnog Nancyja, međutim upisali su poraz od Limogesa unatoč odličnom nastupu Devantea Jonesa.

Tako u ovaj susret ulazi s posljednjeg mjesta u skupini Lige prvaka s omjerom 1-2 i svjestan kako ovdje mora do pobjede. U protivnom će morati u gostima svladati Peristeri i Szombathely. Grci su se oporavili od visokog poraza u Francuskoj u prvom kolu i sada će biti, posebno na svom terenu, puno teži protivnik.

Unicaja s druge strane ove sezone igra odlično. Trenutno je u seriji od devet uzastopnih pobjeda, a za poraz ne zna od početka listopada kada ua imala niz od tri vezana prvenstvena poraza.

O koliko je kvalitetnoj momčadi riječ, najbolje govori podatak kako je u gostima svladala i Baskoniju i Real Madrid, a Madriđane je pobijedila baš u prošlom kolu neposredno prije puta za Francusku.

Što su rekli

Nihad Đedović, igrač Unicaje: "Pobjeda protiv Real Madrida svakako je posebna, odigrali smo skoro savršenu utakmicu, ali to sada moramo zaboraviti. Moramo se pripremiti za jako tešku utakmicu protiv protivnika koji igra dobru košarku, koji je vrlo čvrst i za to moramo biti spremni. Nakon devet pobjeda u nizu, bitna je samo prva sljedeća utakmica i tako se moramo i pripremiti. Ne smijemo se fokusirati na utakmice u kojima smo pobijedili jer od toga nema nikakve koristi. Le Mans je sigurno pod većim pritiskom od nas, ali moramo biti koncentrirani svih 40 minuti, igrati našu igru i iskoristiti ono što nam se ponudi."

Mjesto, vrijeme, suci

Le Mans, Antares, 20:30

Suci: Saverio Lanzarini (Italija), Michal Proc (Poljska), Beniamino Manuel Attared (Italija)

Prošli dvoboj

Unicaja je u prvom susretu slavila 83:74 uz 20 poena Dylana Osetkowskog koliko je i kod Le Mansa upisao D'Shawn Schwartz.

Prognoza

Le Mans je pod imperativom, ali Unicaja je kvalitetnija i u odličnoj formi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!