Nogomet

Desetkovani Sao Paulo gostuje u zaostalom dvoboju kod Fluminensea

Branimir Korać • srijeda, 22.11.2023.
Desetkovani Sao Paulo gostuje u zaostalom dvoboju kod Fluminensea
Foto: EPA

24 sata nakon drame na Maracani i poraza Brazila od Argentine, na istom mjestu sastaju se Fluminense i Sao Paulo u zaostalom dvoboju 32. kola brazilske Serie A...

Još se nisu slegli dojmovi nakon burnih dvoboja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s naglaskom na susret između Brazila i Argentine, a već su na rasporedu klupske obaveze.

Igraj na Fluminense - Sao Paulo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U zaostalom dvoboju 32. kola Serie A Fluminense u Riju dočekuje momčad Sao Paula i nada se kako će uzeti sva tri boda i večerašnjem protivniku ipak malo pobjeći na ljestvici.

Fluminense trenutno drži osmu poziciju na ljestvici s 47 bodova dok Sao Paulo na desetom mjestu ima bod manje. Čak i u slučaju pobjede Fluminense ne bi napredovao, naime sedmoplasirani Athletico bježi mu četiri boda.

Fluminense nije u najboljoj situaciji, u posljednja četiri kola osvojio je samo dva boda i to je glavni razlog zašto je toliko nisko na ljestvici. Ova momčad svakako vrijedi više i to će pokušati dokazati.

Sao Paulo ima velikih problema uoči ovog dvoboja s obzirom da mu nedostaje čak 12 igrača. Od ranije su ozlijeđeni Galoppo, Igor Vinicius, Calleri, Marcos Paulo, Pato i Rodrigo Nestor, zbog suspenzije u kombinaciji nije Wellington Rato dok su James Rodriguez, Arboleda i Ferraresi još noćas bili s reprezentacijama. Osim toga ne mogu nastupiti niti Caio Paulista i Michel Araujo koji su u Sao Paulu na posudbi iz Fluminensea.

Dorival Junior tako je pred velikim izazovom u slaganju početne postave, a pozitivna stvar je što se od ozljede oporavio Lucas Moura koji će odmah uskočiti u prvih 11.

Što su rekli

Dorival Junior, trener Sao Paula: "Ovo je vrlo nezgodan termin za nas, ali moramo se prilagoditi i probati maksimalno iskoristiti one koji su nam na raspolaganju. Nismo imali utakmica kako bi provjeriti postavu za ovu utakmicu, ali radili smo dobro i s te strane sam zadovoljan. Čeka nas vrlo težak protivnik koji ima visoku kvalitetu, ali probat ćemo uzeti što više iz ovog dvoboja."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rio, Maracana, 1:30

Sudac: Policarpo Bento

Prošli dvoboj

U prvom dijelu sezone Sao Paulo je upisao pobjedu 1:0 pogotkom Luciana u 88. minuti susreta.

Prognoza

Sao Paulo ima velikih problema uoči ovog dvoboja i to mu umanjuje šanse u ovom susretu. No, širok kadar koji posjeduje drži meč i dalje otvorenim.

FOTO: EPA/Antonio Lacerda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!