Nogomet

Dalić: 'Ako na Euru želimo nešto napraviti, moramo biti bolji'

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.11.2023.
Dalić: 'Ako na Euru želimo nešto napraviti, moramo biti bolji'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić nakon odrađenih kvalifikacija i prolaska na Europsko prvenstvo, svjestan je da Hrvatska tamo mora biti bolja...

Izbornik Dalić očekivao je kako će Hrvatska ipak nešto lakše proći do Njemačke. No, bilo je dosta problema koji su pratili reprezentaciju.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bile su teške kvalifikacije, s puno problema, iskreno nisam očekivao da će biti ovako teško i borba do posljednje minute. Ostali smo bez puno važnih igrača, to se moralo odraziti na rezultat. Ako na Euru želimo nešto napraviti, moramo biti bolji. Na kraju taj listopad nas je sve trgnuo, posebno mene, na kraju smo to odradili", kaže Dalić za Dnevnik Nove TV i dodaje:

"Nemam puno toga za zamjeriti, cilj smo ostvarili, a to je najvažnije. Najbitnije je da igrači nisu pokleknuli nakon listopada. Nakon tih utakmica rekao sam da imam samo još veći motiv."

Hrvatska će u Njemačkoj morati biti bolja.

"Moramo biti bolji, ako nam se vrate Perišić, Kovačić i ostali, bit ćemo tu još puno bolji. Moramo biti agresivniji, odlučniji, hrabriji jedan na jedan. Ne možemo samo čekati da Luka, Brozović riješe. Mlađi igrači se moraju nametnuti, biti agresivniji. Ovo što smo sada pokazali nije dovoljno. Imaju sreće da odrastaju uz Modrića, Brozovića, Kovačića i to trebaju iskoristiti."

Ante Budimir pokazao je kako je zaslužio biti u reprezentaciji.

"Prvi dan na okupljanju objasnio sam mu zašto ga nije bilo. On je šutio i radio, pravi primjer kako se treba ponašati, čekao je svoju šansu i dokazao se na terenu. Pravi je primjer profesionalca i da ne treba vojska novinara i menadžera nego samo teren. Za nas je bio veliko pojačanje, pravi je primjer profesionalca."

Osvježenje je bio i Marco Pašalić.

"Donosi nam igru jedan na jedan, hrabrost da uđe u dribling i napravi razliku. Pokazao je to u Rijeci, pratio sam ga, on je igrač za budućnost, ali treba tako nastaviti i u budučnosti."

Zanimljivo je Dalić prokomentirao i svoju budućnost na klupi.

"Odbio sam puno toga zbog Eura. Sigurno je da ću voditi Hrvatsku u Njemačkoj. Što će biti kasnije, vidjet ćemo, možda je vrijeme za neke mlađe s novom energijom i elanom. Istrpio sam puno toga, posebno nakon Walesa i Turske, ponos, čast, veselje, sreća je voditi hrvatsku reprezentaciju."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!