Nogomet

Nogometašice u akciji: PSG i Bayern traže prve pobjede

Petar Jenjić • četvrtak, 23.11.2023.
Nogometašice u akciji: PSG i Bayern traže prve pobjede

U susretu drugog kola Lige prvaka za nogometašice, gledat ćemo vrlo napet dvoboj u skupini C. U Parizu će snage odmjeriti momčadi PSG-a i Bayerna...

Nogometašice PSG-a i Bayerna danas će od 18:45 sati odigrati dvoboj drugog kola grupne faze Lige prvaka. Utakmica se igra na Stade Jean Bouin u Parizu, a dvoboj će suditi Marta Huerta De Aza iz Španjolske.

Igraj na PSG - Bayern (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PSG je svoj put tražio preko kvalifikacija za Ligu prvaka, nakon što je u prvenstvu prošle sezone završio na drugom mjestu. U dvije utakmice protiv Manchester Uniteda slavile su s ukupnih 5:2 i izborile grupnu fazu koja je za njih, blago rečeno, počela razočaravajućim rezultatom.

Parižanke su gostovale kod Ajaxa i izgubile rezultatom 2:0. Nizozemke su oba pogotka postigle u prvom poluvremenu, i to preko Hoekestre i Spitse. Iako je statistički bio kudikamo bolja momčad, uputio je dva udarca u okvir više, a 14 ukupno te imao nešto bolji posjed lopte, to se nije odrazilo na rezultatu.

Francusko ncionalno prvenstvo ide svojim tijekom, a odigrano je ukupno osam kola, a PSG je odigrao šest utakmica i upisao svih šest pobjeda. Uoči današnje utakmice slavio je u prvenstvenoj utakmici protiv Fleuryja 91 rezultatom 2:1, a za pobjedu je u 97. minuti zabila Groenen.

S druge strane, Bayern je u prvom kolu odigrao kod kuće 2:2 protiv Rome. Iako su bavarska ekipa imala dva gola prednosti preko Damjanović i autogola Linari, Roma je u drugom poluvremenu ipak došla do boda. U njemačkom prvenstvu slavile su protiv Werdera u gostima s 2:0, a trenutno su vodeća momčad lige s 20 bodova iz osam utakmica, jednim više od Wolfsburga.

Ove dvije ekipe zadnji put su međusobno igrale pretprošle sezone u četvrtfinalu. U prvoj utakmici PSG je slavio s 2:1, u uzvratu je nakon 90 minuta istim rezultatom slavio Bayern, da bi u produžecima do pogotka koji je značio prolazak dalje postigla francuska ekipa.

Što su rekli

Alexander Straus, trener Bayerna: "Znamo da PSG ima jako dobru momčad. Kao što je bilo i protiv Rome, protiv Ajaxa nije bilo sreće, posebno ako pogledate statistiku utakmice. Znamo da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Europi. Imaju puno top igračica i moramo na to biti spremni. Fokusirat ćemo se na našu snagu i nadam se zanimljivom dvoboju dvije ekipe s dva različita stila igre."

Jocelyn Precheur, trener PSG-a: "Ova utakmica bit će ključna, igramo kod kuće i moramo osvajati bodove. Moramo reagirati i odigrati dobru utakmicu, Bayern je sposoban igrati kroz sredinu, ali isto tako i kreirati šanse preko krila. Odlični su u realizaciji u protivničkom kaznenom prostoru, bit će jako zanimljivo gledati dvije ekipe koje vole imati loptu u nogama."

Mjesto, vrijeme, suci

Stade Jean Bouin, Pariz, 18:45

Sutkinja: Marta Huerta De Aza (Španjolska)

Nedostaju

PSG: Baltimore, Picaud (ozljede), Bachmann pod upitnikom

Bayern: Harder, Simon, Zawistowska, Rundarsdottir (ozljede), Gwinn pod upitnikom

Zadnji susret

U četvrtfinalu ovog istog natjecanja pretprošle sezone, PSG je prošao dalje nakon produžetaka, s ukupnih 4:3.

Prognoza

Vrlo izjednačen dvoboj, dvije vrlo dobre ekipe, a odlučivat će nijanse. S obzirom na to da igra kod kuće, danas blagu prednost dajemo Parižankama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!