Rukomet

Tri dana priprema iza rukometašica, sve igračice u Poreču su zdrave

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 23.11.2023.
Tri dana priprema iza rukometašica, sve igračice u Poreču su zdrave

Hrvatske rukometašice okupile su se prije nekoliko dana na početku kratkih priprema za Svjetsko prvenstvo. Ono što posebno veseli jest da sve igračice treniraju, osim Ćamile Mićijević koja povremeno preskočio dio treninga...

Iza hrvatske ženske seniorske reprezentacije tri su dana završnih priprema za Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Danska, Norveška i Švedska od 29. 11. do 17. 12. 2023. godine. Atmosfera u Poreču je sjajna i radi se maksimalno ozbiljno. Novi izbornik Ivica Obrvan napravio je sa svojim stručnim stožerom detaljan raspored treninga, razgovora s igračicama, analize suparnika – najprije onih s kojima će igrati na Croatia Cupu, a zatim i reprezentacija koje ih čekaju u Švedskoj.

Igraj na rukometne utakmice SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tu je naravno i međusobno upoznavanje jer osim rukometašica Podravka Vegete u kojoj radi, sve druge članice reprezentacije nikada nisu bile pod njegovom trenerskom palicom. Tako da je svaki dan drugačiji, raznovrsniji, bogatiji brojnim sadržajima.

Budući da je jedan dio igračica bio ozlijeđen u posljednje vrijeme i da nije sudjelovao u posljednjem okupljanu kada su igrane kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo s Grčkom i BiH, a dio je malo igrao u klubovima, sve njih treba dovesti u optimalno stanje tjelesne pripreme da mogu izdržati ritam igranja svaki drugi dan. Zato je s reprezentacijom u Poreču mag tjelesne pripreme Pero Kutrovac.

On je već godinama uz hrvatsku žensku reprezentaciju i sjajno poznaje svaku igračicu, odnosno kako dozirati napore da se dovedu u idealno stanje spremnosti za Svjetsko prvenstvo.

Ono što je posebno važno jest činjenica da su sve 22 rukometašice koje su u Poreču zdrave. I nema poštede. Manjih poteškoća za sada sa svojim koljenom ima Ćamila Mičijević, ali to je redovno stanje, reći će popularna Ćami kada se tako naporno radi. Za svaki slučaj, ona povremeno propusti poneki dio treninga. Sve ostale "grizu" maksimalno, jer mjesta za Švedsku je 20 i nitko ne želi propustiti let za Göteborg.

AUTOR: HRS

FOTO: HRS / Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!