Nogomet

Ferenčina: 'Siguran sam da u svojoj trenerskoj karijeri nisam više radio na realizaciji'

Petar Jenjić • četvrtak, 23.11.2023.
Ferenčina: 'Siguran sam da u svojoj trenerskoj karijeri nisam više radio na realizaciji'
Foto: Damir Senčar/HINA

Trener Slaven Belupa Roy Ferenčina i igrač Antonio Bosec najavili su gostovanje kod Lokomotive. Već neko vrijeme momčad je bez pobjede i postignutog gola, a sada se nadaju to promijeniti...

Nogometaši Slaven Belupa u petak od 18 sati gostuju kod Lokomotive u susretu SuperSport HNL-a. Trener Roy Ferenčina najavio je dvoboj.

Igraj na Lokomotiva - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi znamo što nam sutrašnja utakmica nosi. U zadnje četiri imali smo dva poraza i dvije neriješene, tako da želimo pozitivan ishod. Znamo da se radi o dobroj ekipi, Lokomotiva najbolje radi s mladim igračima u Hrvatskoj. Imaju odličnog prvog trenera Silvija Čabraju i odličnog pomoćnog trenera, mog brata. Idemo u Zagreb odigrati dobro."

Zdravstveno stanje.

"Nemamo dva igrača, Claudemir koji je bio bolestan i Ćurković koji je ozlijeđen. Ostali su u kadru."

"Mislim da smo jako dobro odradili ova zadnja dva tjedna. Siguran sam da u svojoj trenerskoj karijeri nismo više radili na realizaciji, u toj završnici, posebno s veznim igračima, ofenzivnim, špicama, polušpicama. Na tome smo radili, to smo drilali jer imamo problem realizacije. Nadam se da su dečki uhvatili tu nogu i da ćemo proraditi, a da se to sutra pokaže na utakmici. Startat će isti sastav kao u prošlim utakmicama, ali siguran sam da su momci u boljoj formi, nego su bili."

Susret je najavio i Antonio Bosec.

"Nismo pobijedili ni zabili zadnjih par utakmica, mislim da je vrijeme. Još su tri ostale, mislim da je ovo neki protivnik po našem rangu. Već smo i frustrirani malo, nema gola i onda se malo nervoza stvara. Da zabijemo, bilo bi puno lakše, možda bi se otvorilo pa bismo zabili još koji. Nadam se da ćemo zabiti što prije, neka i oni sami zabiju. Nadam se da ćemo uspjeti poentirati."

"Imaju dobru ekipu, vole se nadigravati, vole kad se ekipa otvori. Nadam se da se mi njima nećemo otvoriti pa da nas iskontriraju, tu su najjači, nego da ćemo mi njihovim oružjem pobijediti", dodao je.

Belupo rijetko pobjeđuje Lokomotivu i često se vrte oko remija.

"Svaka utakmica ima svoju priču, ne gledam neku tradiciju. Svaka nosi svoje. Ona pauza što smo imali prije one pauze nije nam dobro došla jer smo bili u naletu. Ova nam je dobro došla jer nismo bili pravi i sada vidim kroz tu pripremnu utakmicu protiv Rogaške, gdje smo odigrali ratnički, gdje smo bili dobri. I kroz zadnje treninge, vidio sam da se ekipa diže. Vjerujem da ćemo sutra biti na sto posto i da će nam malo i sreća poslužiti. Ne gledam previše naprijed, sutrašnja utakmica je najvažnija. Želimo osvojiti bodove, onda ćemo razmišljati o dalje", zaključio je Ferenčina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!