Tenis

Jannik Sinner s dvije pobjede odveo Talijane u polufinale Davis Cupa

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 23.11.2023.
Jannik Sinner s dvije pobjede odveo Talijane u polufinale Davis Cupa
Foto: EPA

Reprezentacija Italije izborila je prolaz u polufinale Davis Cupa. Talijani su u četvrtfinalu svladali Nizozemsku s dvije pobjede Jannika Sinnera...

Talijanski tenisači izborili su plasman u polufinale završnog turnira Davis Cupa u Malagi pobijedivši Nizozemsku s 2-1, a pobjednički bod donijeli su Jannik Sinner i Lorenzo Sonego u dvoboju parova u kojem su svladali nizozemski dvojac Tallon Griekspoor - Wesley Koolhof sa 6:3, 6:4.

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tako je najbolji talijanski tenisač Jannik Sinner (ATP - 4.) postao junakom četvrtfinalne pobjede, jer je prvo izjednačio rezultat na 1-1 pobijedivši Griekspoora u drugom pojedinačnom dvoboju (7:6, 6:1), a potom "uskočio" u par umjesto nominiranog Simonea Bolellija.

Zanimljivo je da je Sinneru to bio četvrti nastup u parovima u Davis Cupu, a u prva tri meča je doživio tri poraza. Ipak, izbornik Filippo Volandri je procijenio da je Sinner trenutačno njegov najjači adut i nije pogriješio.

Sinner i Sonego su uspjeli napraviti po jedan 'break' u svakom setu, što im je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu, jer su u prvom setu spasili dvije, a u drugom jednu break-loptu koje su Nizozemci imali.

Italija je do pobjede mogla već i u pojedinačnim dvobojima, jer je Matteo Arnaldi u prvom meču propustio tri meč-lopte u odlučujućem 'tie-breaku' protiv Botica van de Zandschulpa koji je na kraju slavio sa 6:7(6), 6:3, 7:6(7).

Talijani su plasmanom u polufinale ponovili rezultat ostvaren prošle godine, kad su u dvoboju za finale poraženi od Kanađana koji poslije došli i do prvog trijumfa u Davis Cupu.

Italija će ove godine u Malagi za finale igrati protiv boljeg iz četvrtfinalnog susreta reprezentacija Srbije i Velike Britanije.

Italija - Nizozemska 2:1
Matteo Arnaldi - Botic van de Zandschulp 7:6(6), 3:6, 6:7(7)
Jannik Sinner - Tallon Griekspoor 7:6(3), 6:1
Jannik Sinner / Lorenzo Sonego - Tallon Griekspoor / Wesley Koolhof 6:3, 6:4

FOTO: EPA/Jorge Zapata

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!