Rukomet

Hrvatske rukometašice uvjerljive protiv Konga na startu Croatia kupa

Sportnet, Branimir Korać • subota, 25.11.2023.
Hrvatske rukometašice uvjerljive protiv Konga na startu Croatia kupa

U prvom susretu Croatia Cupa 2023. godine, Hrvatska je u Novigradu-Cittanovi pobijedila Kongo 33:23. Tim je susretom svoj izbornički debi imao Ivica Obrvan.

Izbornik Ivica Obrvan ostavio je na tribinama Ivanu Kapitanović, Tenu Japundžu i Tenu Petiku te s ukupno 19 igračica u zapisniku odlučio igrati susret otvaranja Croatia Cupa protiv Konga. Startna postava bila je Tea Pijević na vratima, Paula Posavec i Nikolina Zadravec na krilima. Kapetanica Katarina Ježić bila je na crti, a na vanjskim pozicijama Ćamila Mičijević, Stela Posavec i Katarina Pavlović.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je do prvog pogotka stigla iz trećeg napada. Prvi je zaustavila suparnička vratarka, drugi je završio na vratnici, a treći konačno u mreži. Prvo vodstvo pak, došlo je u šestoj minuti (2:1). Krenula je s vrlo pokretljivom obranom 6-0 i dvaput u vrlo kratkom razdoblju natjerala suce da oduzmu loptu Kongu zbog pasivnog napada.

Hrvatska je na ulasku u 10. minutu već bila na dvostrukoj prednosti (6:3). Nakon 15-tak minuta igre, izbornik je krenuo s prvim zamjenama, želio je zadržati visoki ritam koji su djevojke nametnule od početka. I Kongo je dosta mijenjao postavu, a broj tehničkih pogrešaka na njihovoj strani stalo je rastao, tako da je Hrvatska bez napora držala prednost od četiri pogotka. Tim prije jer je Tea Pijević bila odlična na vratima.

U završnicu prvoga dijela Hrvatska je ušla sa šest pogodaka razlike (13:7). Obrana je i dalje bila dobra pa je Kongo iz igre zabio samo četiri pogotka. Serijom od pet pogodaka u 28. minuti otišla je naša reprezentacija na plus osam (15:7) i mirno poluvrijeme privela kraju. Na predahu je rezultat bio 16:9.

Za drugo poluvrijeme na vrata stala je Lucija Bešen. Na krilima su bile Andrea Šimara i Lara Burić. Crtu je držala Katarina Ježić, a na vanjskim pozicijama bile su Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević i Klara Birtić. Nova postava digla je prednost na deset pogodaka razlike nakon desetak minuta igre u drugom dijelu (22:12).

Pokušavao je Kongo brojnim promjenama obrane zaustaviti hrvatske vanjske pucače, ali nikako to nije uspijevao. Sredinom drugog poluvremena svoju priliku dobile su Sara Šenvald, Kristina Prkačin, Mia Brkić i Valentina Blažević pa je tako izbornik izrotirao svih 19 igračica koje je imao u zapisniku.

Hrvatska prednost nastavila je rasti. Najveća je bila plus 12 u 47. i 57. minuti. Završilo je s 33:23, a da je trebalo, moglo je i više. Izbornik je radije isprobavao neke obrambene i napadačke varijante. Čak 13 hrvatskih igračica upisalo se na listu strijelaca. Najučinkovitije su bile Andrea Šimara i Katarina Ježić s po četiri pogodaka. Po tri su dale Nikolina Zadravec, Ćamila Mičijević, Katarina Pavlović, Tina Barišić i Kristina Prkačin.

CROATIA CUP: 1. KOLO
HRVATSKA – KONGO 33:23

AUTOR: HRS

FOTO: Kolektiff Images/Uroš Hočevar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!