Tenis

Hrvatska u Davis Cupu u veljači sljedeće godine domaćin Belgiji

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 26.11.2023.
Hrvatska u Davis Cupu u veljači sljedeće godine domaćin Belgiji
Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatska Davis Cup reprezentacija saznala je prvog protivnika sljedeće godine u Davis Cupu. U Hrvatsku dolazi reprezentacija Belgije...

Protivnik hrvatskim reprezentativcima u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa za 2024. bit će Belgija, a hrvatski će tenisači u tom susretu biti domaćini. Tako je odlučeno u nedjelju na izvlačenju u Malagi, gdje je Hrvatska bila postavljena za nositelja.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susret je na rasporedu 2. i 3. ili 3. i 4. veljače, prema želji domaćina, koji ima pravo izbora podloge. U toj je poziciji hrvatska reprezentacija, jer je posljednji susret ovih dvaju suparnika održan u Belgiji.

U ovom trenutku Belgija nema nijednog igrača koji je plasiran među 100 najboljih na pojedinačnoj ATP listi, nakon što je iz tog društva ispao David Goffin, svojedobno šesti igrač svijeta. On je sada 107., ispred Jorisa De Loorea (146.), Zizoua Bergsa (152.) i Kimmera Coppejansa (188.). U paru su najbolji Sander Gille i Joran Vliegen - obojica su na 25. mjestu.

Mjesto odigravanja susreta bit će određeno uskoro.

Pobjednik ovog susreta plasirat će se u prvi krug završnice, koji je na rasporedu u rujnu. Ondje će, u četiri odvojene skupine, igrati ukupno 16 reprezentacija: 12 pobjednika tzv. Qualifiera, Australija i Italija kao ovogodišnji finalisti, te Španjolska i Velika Britanija, koji su dobili pozivnice.

FOTO: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!