Zimski sportovi

Zrinka Ljutić još jednom u Top 10, Popović pogriješila u drugoj vožnji

Branimir Korać • nedjelja, 26.11.2023.
Zrinka Ljutić još jednom u Top 10, Popović pogriješila u drugoj vožnji
Foto: EPA

Slalom u Killington u donio je nove bodove za hrvatske skijapšice pa je tako Zrinka Ljutić završila na desetom mjestu, a Leona Popović nakon velike pogreške na 30....

Na vrhu ništa novo, Mikaela Shiffrin odnijela je pobjedu u slalomu u Killingtonu, a odmah do nje bila je Petra Vlhova. Sve ostale bile su daleko iza.

Veliku priliku za visok plasman imala je Leona Popović koja je nakon prve vožnje bila na petoj poziciji, međutim nakon prvog prolaznog vremena u drugoj vožnji napravila je veliku pogrešku, jedva je ostala na stazi i na kraju je završila na 30. mjestu.

Zrinka Ljutić završila je na desetom mjestu, ali nije upisala napredak u odnosu na prvu vožnju. Tamo je bila osma, no u drugoj vožnji pala je na deseto mjesto. Taj plasman zasigurno bi bio još dosta bolji uz malo bolju vožnju u posljednjem sektoru koji nije bio dobar i u njemu je dosta izgubila.

No, Zrinka može biti zadovoljna, bitan je kontinuitet osvajan ja bodova, prošle sezone imala je ogromnu želju i u njoj često griješila te nije dolazila do cilja, ove sezone je s te strane mirnija i bolja.

Pobjeda je šesti put u Killingtonu pripala Mikaeli Shiffrin koja je bila vodeća i nakon prve vožnje, ali za pobjedu je morala imati i najbolju drugu vožnju jer je Petra Vlhova odvezla sjajnu vožnju.

Amerikanka je u obje vožnje izvukla najbolje od sebe i zasluženo je slavila.

Slalom Killington:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:42.02
2. Petra Vlhova (Slovačka) +0.33
3. Wendy Holdener (Švicarska) +1.37
4. Lena Dürr (Njemačka) +1.56
5. Marta Rossetti (Italija) +1.74
6. Michelle Gisin (Švicarska) +2.01
7. Andreja Slokar (Slovenija) +2.18
8. Paula Moltzan (SAD) +2.19
9. Sara Hector (Švedska) +2.25
10. Zrinka Ljutić (Hrvatska) +2.26
...
30. Leona Popović (Hrvatska) +4.06

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!