Ostali sportovi

Hrvatski taekwondoaši nastupili na Europskom prvenstvu u formama

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.11.2023.
Hrvatski taekwondoaši nastupili na Europskom prvenstvu u formama
Foto: FaH

Hrvatska taekwondo reprezentacija proteklog je vikenda nastupila na Europskom prvenstvu u formama. Održavalo se u austrijskom Innsbrucku, a sudjelovalo je 25 hrvatskih sportaša...

Hrvatska taekwondo reprezentacija nastupila je na Europskom prvenstvu u formama koje se održavalo u Innsbrucku od 24. do 26. studenog. Na natjecanju su sudjelovali predstavnici 28 država starog kontinenta, a Hrvatsku ih je predstavljalo 25 sportaša.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji rezultat ostvario je Ivan Kaić koji je u seniorskoj konkurenciji "formaša" bio peti. U istoj kategoriji Josip Šteko je zauzeo deveto mjesto, a u konkurenciji žena Anamarija Gulam je bila deveta, Irena Šegedin 11. i Lucija Jazić 17.

Šteko i Lucija Jazić su nastupili i kao par te zauzeli 18.mjesto. Zapažen rezultat, odnosno peto mjesto, ostvario je seniorski tim u sastavu: Mladen Foretić, Mark Gavranić i Tino Tadić. Seniorke Lana Prđun, Lea Matešić i Matea Matešić su u konkurenciji timova zauzele 11. mjesto.

U konkurenciji juniora Duje Šut je bio 13., a Bruna Laco 15. Šut je nastupio i u paru s Klarom Bilić i osvojili su deseto mjesto. Juniorski tim kojeg su činile Iva Galunić, Margita Sokol i Bruna Laco zauzele su 15. mjesto.

Među kadetima Stjepan Tonžetić je zauzeo 18. mjesto, kao i Rania Vindiš u ženskoj konkurenciji. U konkurenciji kadetskih parova Stjepan Tonžetić je s Laurom Meštrović zauzeo 13. mjesto.

Freestyle Mixed Team u seniorskoj konkurenciji (Roberta Špoljar, Borna Pečko, Mislav Pečko, Tena Smiljanić, Toma Ivičić, Dora Pečko) zauzeo je šesto mjesto.

U konkurenciji Freestyle Individual iznad 17 godina nastupili su Tena Smiljanić (11. mjesto) i Borna Pečko (7. mjesto), a u kategoriji do 17 godina Toma Ivičić (9. mjesto) i Dora Pečko (11. mjesto). U konkurenciji Freestyle parova iznad 17 godina Mislav Pečko i Roberta Špoljar su zauzeli osmo mjesto.

Disciplina forme je u Hrvatskoj u razvoju i napredak koji je vidljiv, a počinje se primjećivati i u Europi.

Forme (korejski Poomsae) je disciplina taekwondo sporta koja, u svojih nekoliko varijanti (individualne, timske, parovi, freestyle...), prikazuje izuzetno velik broj taekwondo tehnika te umijeće sportaša koji ih izvodi, a u pojedinim od navedenih varijanti se ističe i kreativnost kroz spoj: glazbe, gimnastike i taekwondoa.

FOTO: HINA/ Adam Hercog

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!