Košarka

Hrvatsku rijetko spominju: Slovenci skupinu smatraju najtežom, ali vjeruju u odluku protiv Grčke

Branimir Korać • utorak, 28.11.2023.
Hrvatsku rijetko spominju: Slovenci skupinu smatraju najtežom, ali vjeruju u odluku protiv Grčke
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnike na olimpijskom kvalifikacijskom turniru, imat će težak posao, a glavni konkurenti bit će Slovenija i Grčka...

Ždrijeb je Hrvatsku poslao u Pirej gdje će biti u skupini sa Slovenijom i Novim Zelandom, a na putu do Parizu još stoje i u skupini B Egipat, Grčka i Dominikanska Republika.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jasno je da su Slovenija i Grčka glavni kandiodati za Pariz, Hrvatskoj rezultati proteklih godina ne dopuštaju da se smatra ikakvim favoritom. Uostalom i protivnici tako smatraju pa vide uglavnom Grčku i Sloveniju kao reprezentacije koje će odlučiti o putniku na Olimpijske igre.

Klemen Prepelič jedini je u priču uvrstio i Hrvatsku dok su ostali koncentrirani na Grke.

"Skupina je svakako jako teška, kao i cijeli turnir, predvođen Grcima, nama i Hrvatima. Na prošlom Svjetskom prvenstvu svi smo vidjeli za što je sposobna Dominikanska Republika, četiri ekipe su na vrlo visokoj razini. Morat ćemo pričekati i vidjeti u kakvom sastavu ćemo se okupiti. Dobra stvar je što je Grčka lako dostupna našim navijačima i očekujem da se u Pireju okupe u što većem broju, jer oni su naš šesti igrač i s njima možemo do drugog uzastopnog nastupa na Olimpijskim igrama."

Gregor Horvat vjeruje kako je ovo najteži turnir.

"Ždrijeb nam je dodijelio vjerojatno najteži turnir. Već je početna skupina jako teška, imamo dva dosta atraktivna protivnika. Budemo li maksimalno spremni i koncentrirani te prije svega u savršenom sastavu, možemo vjerovati u finale. Bit će izuzetno teško protiv domaće Grčke, ali zašto ne bismo opet uspjeli kao u Litvi 2021. Ni tada nismo bili u ulozi favorita, ali smo svima pokazali za što smo sposobni. Opet, sve će ovisiti o nama. Tamo ćemo otići potpuno spremni i odlučni, a ako budemo imali pravu želju, energiju i karakter, vjerujem da se možemo i drugi put zaredom plasirati na Igre."

Aleksej Nikolić smatra kako je samo Egipat blagi autsajder.

"Ždrijeb je izuzetno zanimljiv. Mogu reći da je samo Egipat manji autsajder, a za sve ostale reprezentacije se smatra da svaka može pobijediti svaku. Sigurno neće biti lako, ali ako želimo u Pariz, moramo biti najbolji na turniru."

FOTO: HINA/STA/Anže Malovrh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!