Rukomet

Gojun: 'Svjesni smo da ćemo teško proći ovu skupinu ako ne uzmemo bodove protiv Szegeda'

Branimir Korać • utorak, 28.11.2023.
Gojun: 'Svjesni smo da ćemo teško proći ovu skupinu ako ne uzmemo bodove protiv Szegeda'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u srijedu s početkom u 18:45 sati u zagrebačkoj Areni dočekuju momčad Szegeda. Vrlo važan susret u borbi za prolazak u nokaut fazu...

Težak posao je još jednom pred Zagrebom u EHF Ligi prvaka. U goste im dolazi Szeged, izravni konkurent u borbi za prolaz u nokaut fazu Lige prvaka. Nenad Šoštarić propustit će i ovaj susret zbog zdravstvenih problema te će momčad voditi Andrija Nikolić.

Igraj na Zagreb - Szeged na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ekipa Pick Szegeda je sastavljena od reprezentativaca iz raznih zemalja, radi se o stvarno dobroj momčadi. Međutim, mi smo ove sezone već pokazali da možemo igrati s najboljim momčadima i vjerujem da se uz malo sreće možemo nadati i bodovima. Što se tiče zdravstvenog kartona mogu reći da još čekamo zadnje informacije o Patryku Walczaku koji nam je falio u Kielceu i čije bi nam usluge dobro došle protiv Szegeda. Vidjet ćemo na treningu kakva je situacija s njim. Ostali su zdravi i na raspolaganju", istaknuo je Nikolić.

Kapetan Jakov Gojun jako dobro poznaje Szeged, sve su to igrači s kojima se puno puta susretao.

"Dobra su i nezgodna ekipa. Najjači im je adut što su već dugo godina na okupu i jako se dobro poznaju. Mi smo također dobri, pokazali smo u zadnjih nekoliko utakmica da imamo tu kvalitetu. Nažalost, falilo nam je to nešto da kapitaliziramo sve ono dobro što radimo. Mišljenja sam da smo trebali imati još koji bod i zato naglašavam da u srijedu moramo ići po pobjedu. Ne po dobar dojam, ne po dobru igru 55 minuta, već jedino i isključivo po dva boda. Svjesni smo da ćemo teško proći ovu skupinu ako ne uzmemo bodove protiv Szegeda, a mislim da bi to s obzirom na sve prikazano ove sezone bila velika šteta."

S Goijunom se slaže još jedan senator Ivan Čupić.

"Ovo je zadnja domaća utakmica u Ligi prvaka u ovoj kalendarskoj godini i sada možda više nego ikada trebamo podršku publike. Pozivam sve naše navijače da dođu i da nam pomognu, jer pomoć će nam trebati protiv jedne ovakve ekipe kao što je Pick Szeged. Ako pobijedimo ti će bodovi vrijediti duplo, bit će nam nagrada za sve dobro što smo uradili do sada. Mislim da smo spremni za taj podvig, da se nalazimo u dobrom trenutku i da smo ekipa koja je više puta ove sezone pokazala da znamo igrati na rezultat. Znamo da moramo pobijediti, ali mislim da smo kao momčad sazreli i da će nam to biti još jedna dodatna motivacija da se u srijedu navečer svi zajedno radujemo u Areni Zagreb."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!