Automoto

Izvanredna Skupština HAKS-a, Robert Markt novi predsjednik

Miroslav Krpan • utorak, 28.11.2023.
Izvanredna Skupština HAKS-a, Robert Markt novi predsjednik
Foto: Miroslav Krpan

Inicijativom 38 klubova na izvanrednoj Skupštini opozvano je dosadašnje rukovodstvo HAKS-a i izabrano novo...

Hrvatski auto i karting savez dobio je novo rukovodstvo. Prije 30-ak dana, inicijalna skupina 38 klubova iz sustava 94 kluba, gradska i županijska saveza koji čine nacionalnu sportsku oktansku asocijaciju na četiri kotača, potpisima je podržala ideju o sazivanju izvanredne skupštine.

Osnovom statutarnih odredbi dosadašnje rukovodstvo sazvalo je skupštinu kojoj su, u zagrebačkom Hotelu Westin, prisustvovala 83 predstavnika, među kojima 47 zastupnika i 36 opunomoćenika članica.

Inicijatori sazivanja izvanredne skupštine, s ciljem razriješenja dosadašnjeg predsjednika HAKS-a i Upravnog odbora, izražavali su nezadovoljstvo radom i odlukama, što je u kontinuitetu prisutno još od redovne izborne skupštine u ovom mandatu od 2021.godine. Dugotrajno i iscrpljujuće zasjedanje potrajalo je punih osam sati, odlučivanje kroz kombinirani sadržaj dva dnevna reda, točku po točku, provodilo se tajnim glasanjem. Prvo je s 43 glasa prihvaćem dnevni red formalnog sazivača, dosadašnjeg Upravnog odbora, po kojem se radilo do opoziva s 44 glasa dosadašnjem predsjedniku Davorinu Štetneru i Upravnom odboru. Potom je izabrano radno predsjedništvo kombinirano s po tri predstavnika skupina koje su imale različite pristupe, glasove i stavove oko prošlosti, sadašnjosti i budućnosti HAKS-a.

U konačnici, oko dva sata noću, uz prisustvo tek 61 predstavnika, koliko ih je ostalo do završnog čina, s 45 glasova za, 15 protiv i jedan suzdržan, izabrano je novo rukovodstvo Hrvatskog auto i karting saveza za mandat koji je u tijeku do 2025.godine.

Robert Markt, nekadašnji uspješni automobilist, danas profesionalno izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa izabran je za novog predsjednika, a na njegov prijedlog, glasanjem u paketu, izabran je novi Upravni odbor u kojem su i dva predsjednika stručnih odbora za auto sportove i karting. Novi članovi UO su: Marin Vuković, Sanja Čikeš i Dino Deljkić (iz klubova Regije Sjever), Valmer Brenko, Daniel Šaškin potpredsjednik i Robert Žiković (Regija Zapad), Robert Bradarić, Dražen Belohradski i Robert Podrug (Regija Jug), Danijel Zelenko (karting), te Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sportove i Darko Kozarac, predsjednik Odbora za karting sport.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!