Košarka

Dončić zatrpao koš Rocketsa, a Mitchell Hawksa

Petar Jenjić • srijeda, 29.11.2023.
Dončić zatrpao koš Rocketsa, a Mitchell Hawksa
Foto: EPA

Odigrano je sedam utakmica na NBA parketima, a svih sedam bilo je dio In-Season turnira. Izdvaja se pobjeda Dallas Mavericksa na krilima Luke Dončića..

Do treće pobjede u zadnje četiri utakmice stigli su Boston Cetlicsi koji nisu imali problema kod kuće protiv Chicago Bullsa. Slavili su sa 124:97 i nanijeli im peti uzastopni poraz. S obzirom na to da su se sve utakmice noćas računale i za In-Season turnir, Boston je ovom pobjedom osvojio skupinu C na Istoku.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do pobjede ih je predvodio Jaylen Brown s 30 poena, osam skokova i šest asistencija, a najbolji kod Bullsa s po 19 koševa bili su DeMar DeRozan i Coby White.

Brooklyn Netsi su kod kuće bili bolji od Toronto Raptorsa sa 115:103, a do pobjede ih je predvodio Spencer Dinwiddie s 23 poena, devet skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte. Po 17 koševa kod Raptorsa ubacili su Pascal Siakam (deset skokova) i Scottie Barnes (11 skokova, šest asistencija).

Prevelikih problema nisu imali ni Cleveland Cavaliersi koji su sa 128:105 bili bolji od Atlanta Hawksa i osvojili drugoj mjesto u skupini A na Istoku. Donovan Mitchell ubacio je 40 poena i dodao 11 skokova i pet asistencija, dok su po 18 koševa kod gostiju ubacili Bogdan Bogdanović i De'Andre Hunter.

Skupinu B na Istoku osvojili su Milwaukee Bucksi koji su slavili u gostima kod Miami Heata sa 131:124. Giannis Antetokounmpo je s 33 poena, deset skokova i pet asistencija predvodio ekipu do slavlja, a najbolji je kod Miamija bio Bam Adebayo s 31 poenom, deset skokova i pet asistencija.

Nikakvih problema nisu imali New York Knicksi koji su u Madison Square Gardenu sa 115:91 svladali Charlotte Hornetse. Julius Randle s 25 poena, 20 skokova i pet asistencija bio je najbolji kod Knicksa, dok je Hornetse predvodio Brandon Miller s 18 koševa.

Petu pobjedu u zadnjih šest utakmica upisali su Minnesota Timberwolvesi koji su noćas na domaćem parketu sa 106:103 bili bolji od Oklahoma City Thundera.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Anthony Edwards s 21 poenom i pet skokova, dok je Shai Gilgeous-Alexander ubacio 32 koša za Thunder kojem je ovo drugi uzastopni poraz.

Dallas Mavericksi su pred svojim navijačima svladali Houston Rocketse sa 121:115 čime nastavljaju svoju toplo-hladno formu. I jedna i druga momčad su na omjeru 2-2 u In-Season turniru, a Mavericksima je ovo četvrta uzastopna pobjeda protiv spomenute ekipe.

Do pobjede ih je predvodio Luka Dončić s 41 poenom, devet skokova i devet asistencija, dok je najbolji kod Rocketsa bio Alperen Sengun s 31 poenom, devet skokova i šest asistencija.

NBA:
Boston Celtics - Chicago Bulls 124:97
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 115:103
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 128:105
Miami Heat - Milwaukee Bucks 124:131
New York Knicks - Charlotte Hornets 115:91
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 106:103
Dallas Mavericks - Houston Rockets 121:115

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!