Ostali sportovi

Izabrani novi izbornici mlađih odbojkaških reprezentacija

Sportnet • srijeda, 29.11.2023.
Izabrani novi izbornici mlađih odbojkaških reprezentacija

Novo poglavlje hrvatske odbojke otvara se s promjenama koje obećavaju svježi pristup i novi entuzijazam. Na sjednici Upravnog odbora, Hrvatski odbojkaški savez izglasao je nove izbornike mlađih dobnih kategorija koji će oblikovati budućnost hrvatske odbojke...

Iskusni trener Tomislav Mišin preuzima odgovornost nad U-18 kadetskom reprezentacijom, zamjenjujući dosadašnjeg izbornika Antonija Suraća. U juniorskoj U-20 reprezentaciji, umjesto Tomislava Ćoškovića, sada će biti Ratko Peris iz Mladosti. Kod odbojkašica, Ivica Ico Radočaj preuzima vođenje U-20 juniorske reprezentacije umjesto Saše Ivaniševića. Uz to, Miodrag Miki Stojaković ostaje na čelu kadetske U-18 reprezentacije.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Frane Žanić, izrazio je zahvalnost dosadašnjim izbornicima te istaknuo kako su promjene rezultat privatnih okolnosti pojedinaca.

"Prije svega, zahvaljujem dosadašnjim izbornicima, gospodi Ivaniševiću, Ćoškoviću i Suraću, koji su u posljednjih šest godina odradili jako dobar posao. Kvalitetno su pokušavali slagati reprezentacije i iz njih uvijek izvući maksimum. Na kraju krajeva, postigli su i vrhunske rezultate, pogotovo juniorke osvajanjem petog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Iz privatnih razloga gospoda Ivanišević i Surać više ne mogu biti s nama stoga mislim da smo pronašli najbolja moguća rješenja. Gospodin Radočaj je već dugo u sustavu, Mišin je vrlo iskusan trener baš za te mlađe kategorije, dok se Peris nakon 23 godine boravka u inozemstvu vratio u Mladost i mislim da je legitimno da je dobio priliku voditi U20 reprezentaciju."

Jedan od ključnih noviteta je preuređenje kalendara natjecanja. Razlog tome je mogući drugi krug kvalifikacija mlađih dobnih kategorija za kontinentalna prvenstva. Ova prilagodba pokazuje predanost saveza u pružanju najboljih uvjeta mladim odbojkašima, omogućujući im priliku za daljnji razvoj.

Kada su u pitanju očekivanja, predsjednik Žanić je optimističan.

"Ženske U-18 i U-20 reprezentacije su favoriti za odlazak na Europsko prvenstvo već u prvom krugu kvalifikacija. Cilj je svakako otići na EP, a onda ćemo vidjeti kakve će biti daljnje ambicije. Očekivanja su stoga uvijek realna, pa mislim da je najvažnije da iz ove baze koju imamo, sutra iznjedrimo prave muške i ženske reprezentativce."

Ovi značajni trenuci u hrvatskoj odbojci predstavljaju svježu perspektivu i jedan novi vjetar u leđa za još bolje sportske rezultate u godini koja dolazi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!