Nogomet

Arsenal i PSV u osmini finala Lige prvaka, Sevilla u teškoj situaciji

Branimir Korać • srijeda, 29.11.2023.
Arsenal i PSV u osmini finala Lige prvaka, Sevilla u teškoj situaciji
Foto: EPA

U skupini B Arsenal je potvrdio prvo mjesto s kojeg će otići u osminu finala Lige prvaka. Tamo će mu se pridružiti i PSV koji će biti drugi u skupini...

Arsenal - Lens 6:0

Arsenal je potvrdio prvo mjesto u skupini vrlo visokom pobjedom protiv Lensa na svom travnjaku sa 6:0. Lens ostaje u utrci, ali za treće mjesto pri čemu ne smije u posljednjem kolu izgubiti od Seville.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Arsenal je od početka krenuo jako dobro i poveo je već u 16. minuti. Trajao je pritisak Topnika koji su lomili obranu gostiju i uspjeli je slomiti asistencijom Gabriela Jesusa pred gol Lensa gdje je Kai Havertz koji lako zabija.

21. minuta i odmah povećanje vodstva. Fantastičan dribling Gabriela Jesusa, stvorio si je prostor i onda zabio za 2:1, lopta je završila u donjem kutu.

Dvije minute kasnije 3:0! Martinelli je pucao s 13-14 metara, odlično je reagirao Samba i odbio loptu, ali samo do >Bukaya Sake koji ima jednostavan posao.

Arsenal je potpuno razbio Lens za manje od pola sata. Ovaj put Martinelli je bio taj koji je primio loptu u 16 metara, slomio čuvara i pogodio u suprotni kut za čak 4:0.

Gosti su mogli smanjiti u 40. minuti, ali dobar udarac Medine završio je na vratnici.

Zato zabijaju domaćini i to u drugoj minuti sudačke nadoknade u prvom dijelu. Krasno je Tomiyasu ubacio, a Martin Odegaard postavlja na ogromnih 5:0.

Arsenal tu nije stao i u 86. minuti stigao je do šestog pogotka, dosuđen je prekršaj nad Martinellijem u 16 metara, a kazneni udarac realizirao je Jorginho.

Sevilla - PSV 2:3

Sevilla je ugostila PSV i trebala pobjedu, ali unatoč vodstvu 2:0, upisala je na kraju poraz 3:2.

U 24. minuti Ivan Rakitić asistirao je Sergiju Ramosu koji zabija 10.000. pogodak u Ligi prvaka od njenog početka, a kada je En-Nesyri početkom drugog dijela pogodio za 2:0, činilo se da će bodovi ostati u Andaluziji.

Međutim sve kreće krivim smjerom u 66. minuti kada Lucas Ocampos zarađuje drugi žuti karton. S igračem više PSV radi veliki preokret i golovima Saibarija (68.) i Pepija (92.) te autogolom Gudelja (81.) uzima sva tri boda.

Ivan Rakitić odradio je cijelu utakmicu.

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sevilla2:3PSV Eindhoven
Arsenal6:0Lens
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!